Annons

Pingis och pyssel är populärt på Älgbacken

Ronneby Älgbacken har fått en barn- och ungdomsgrupp. Två kvällar i veckan träffas barn som bor i området för att ägna sig åt olika aktiviteter.
Foto: Anna Smedberg
, , ,

Flera barn har samlats utanför Hyresgästföreningens lokal på Älgbacken redan innan ungdomsledarna kommer för att öppna en onsdagskväll i slutet av september.

– Vi har väntat i två tusen år, säger flera av barnen ivrigt när ungdomsledaren Linda Nielsen öppnar dörren för de förväntansfulla unga killarna och tjejerna.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Måndagar och onsdagar är det aktiviteter för unga i åldrar från sex år till femton år. Linda Nielsen och Fanny Gunnarsson, som bor i området, samt Erica Söderström är de tre ungdomsledarna som håller i aktiviteterna.

– Det brukar som mest vara mellan 15 och 20 barn här. Vi gör det som barnen vill och oftast är det pingis, pyssla eller måla. Vi startade i slutet av maj. I somras spelade vi brännboll, kubb och cricket, säger Linda Nielsen.

Annons
Läs också Studentbostäder köper hyreshus i Ronneby Grannens mugg förstör nattsömnen Hon har ateljé i sin lägenhet Kvinna vräks efter att ha satt skräck i grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.