Annons

Pitebos personal gillas av hyresgästerna

Piteå ​Pitebos personal får toppbetyg av hyresgästerna. Det visar en enkät som bostadsbolaget låtit göra. Mindre nöjda är hyresgästerna dock med standarden i sina lägenheter.

​Vartannat år gör företaget ScandInfo en enkät med Pitebos hyresgäster, på uppdrag av det kommunala bostadsbolaget.

– Det ger oss ett kvitto på vad våra hyresgäster tycker, säger Carl-Johan Åhlund, vd.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresgästerna har fått tycka till om en mängd saker såsom skötseln av fastigheten där man bor, personalens bemötande, städningen i tvättstugan, ventilation och mycket annat.

Pitebos personal får mycket gott betyg av sina hyresgäster. Drygt 70 procent tycker att det är lätt att komma i kontakt med bovärdarna och deras bemötande får också tummen upp.

Annons

– Vi har försökt skapa en anda inom företaget där vi utgår från att bemötandet är en mycket viktig fråga. Vi ska alltid möta våra hyresgäster med respekt och att vara trevlig är gratis, säger Åhlund.

Läs ocksåPitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp

Gratis är däremot inte renoveringar av fastigheter och lägenheter. 16 och 17 procent av hyresgästerna är missnöjda med  värmen och ventilationen i sina lägenheter, åtta procent är missnöjda med lägenhetens standard.

– Det får vi ta till oss, men det här med standarden är ju givetvis en prisfråga. Jag tycker ändå att vi håller en hyggligt bra standard.

Pitebo har hyresgäststyrt underhåll, HLU. Det innebär att hyresgästerna själva kan bestämma när de vill ha reparerat utifrån en pott pengar som avsätts varje år.

Annons
Läs ocksåKommuner larmar: därför är byggstödet oanvändbart "Värdelöst för oss"

För övrigt kan nämnas att 14 procent är helnöjda med hyran och tycker att den är prisvärd, 62 procent är helnöjda med resultatet av utfört arbete vid reparationer och felanmälningar.

Städningen i de allmänna utrymmen får inte lika bra betyg. Störst missnöje är det med städningen i tvättstugorna.

Läs också Hyresgästföreningen: "Pitebo planerar chockhöjningar" Vägrar Pitebos krav på hundralappar mer i hyra Pitebo bygger i Blåbärsskogen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.