Annons

Populära sommarklubbar i Motala

Motala Närmare 1 000 barn i tre olika bostadsområden har deltagit i årets sommarklubbar i Motala. Det stora intresset tyder på att verksamheten behövs, menar Ewa Karlsson, en av ledarna.

– Det här är fjärde året och intresset har varit jättestort, säger Ewa Karlsson.

Hon är ordförande för lokala hyresgästföreningen Torvmossen i Motala och har varit med och engagerat sig under de tre veckor som sommarklubbarna pågått. Först ut var Väster, sedan Charlottenborg och till sist Ekön.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Sammanlagt 918 barn har varit med.

Sommarklubbarna arrangeras av Hyresgästföreningen, hyresvärden Platen och Östergötlands idrottsförbund och dessutom medverkar en rad andra aktörer som bland andra Motala kommuns bokbuss och olika idrottsföreningar. Fokus ligger på att testa olika idrotter och lekar men också aktiviteter som musik, dans och sällskapsspel.

– På Ekön var det jättepopulärt att spela Uno. Det behöver inte vara mer avancerat än så, konstaterar Ewa Karlsson.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

En annan populär aktivitet har varit besöken från räddningstjänsten, då barnen inte bara fick kika på hur en brandbil ser ut på nära håll utan även spela fotboll mot brandmännen.

Vad är syftet med sommarklubbarna?

– Att erbjuda aktiviteter för sommarlovslediga. När skolan har slutat har många barn ingenting att göra på dagarna. Då är det kanonbra för dem att kunna komma till oss och leka av sig en stund, säger Ewa Karlsson.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Hon tror också att det blir mindre stök och bus i bostadsområdena.

Annons

– Visst har vi haft incidenter på sommarklubbarna också och ibland får vi vuxna gå emellan men på det hela taget så har det varit ganska lugnt.

Ewa Karlsson räknar med att sommarklubbarna kommer tillbaka nästa gång det blir sommarlov.

– Ja, det är jag nästan säker på, säger hon.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.