Annons

Populära sommarklubbar i Motala

Motala Närmare 1 000 barn i tre olika bostadsområden har deltagit i årets sommarklubbar i Motala. Det stora intresset tyder på att verksamheten behövs, menar Ewa Karlsson, en av ledarna.

– Det här är fjärde året och intresset har varit jättestort, säger Ewa Karlsson.

Hon är ordförande för lokala hyresgästföreningen Torvmossen i Motala och har varit med och engagerat sig under de tre veckor som sommarklubbarna pågått. Först ut var Väster, sedan Charlottenborg och till sist Ekön.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Sammanlagt 918 barn har varit med.

Sommarklubbarna arrangeras av Hyresgästföreningen, hyresvärden Platen och Östergötlands idrottsförbund och dessutom medverkar en rad andra aktörer som bland andra Motala kommuns bokbuss och olika idrottsföreningar. Fokus ligger på att testa olika idrotter och lekar men också aktiviteter som musik, dans och sällskapsspel.

– På Ekön var det jättepopulärt att spela Uno. Det behöver inte vara mer avancerat än så, konstaterar Ewa Karlsson.

Annons
Läs ocksåMiljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljöAmi Hammar vid miljökontoret, Trollhättans Stad och ett av de misstänkt mögliga utrymmen på Slåttervägen i Trollhättan.

En annan populär aktivitet har varit besöken från räddningstjänsten, då barnen inte bara fick kika på hur en brandbil ser ut på nära håll utan även spela fotboll mot brandmännen.

Vad är syftet med sommarklubbarna?

– Att erbjuda aktiviteter för sommarlovslediga. När skolan har slutat har många barn ingenting att göra på dagarna. Då är det kanonbra för dem att kunna komma till oss och leka av sig en stund, säger Ewa Karlsson.

Läs ocksåHyr för en spänn – ett erbjudande som inte gick hem: "Stolt att vi försökte"plansch med en massa text. På den andra delen av bilden syns Laxåhems logga.

Hon tror också att det blir mindre stök och bus i bostadsområdena.

Annons

– Visst har vi haft incidenter på sommarklubbarna också och ibland får vi vuxna gå emellan men på det hela taget så har det varit ganska lugnt.

Ewa Karlsson räknar med att sommarklubbarna kommer tillbaka nästa gång det blir sommarlov.

– Ja, det är jag nästan säker på, säger hon.

Läs också Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Du åldras snabbare i hyresrätt – ny studie får kritik: ”Inte säkerställt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.