Annons

Privata värdar vill höja hyrorna med sex procent

Västerås Sex procents hyreshöjning för flera stora privata hyresvärdar i Västerås. Det kan bli verklighet om Fastighetsägarföreningens förslag går igenom.

För en normalstor trerummare handlar det om ytterligare en femhundralapp i månaden. Fastighetsägarföreningen företräder ett 40-tal privata fastighetsägare i Västmanlands län.

Inför årets förhandlingsomgång yrkar föreningen på en hyreshöjning på tre procent för hela länet, och begär ytterligare sex procent för bostäder i attraktiva lägen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

De fastighetsägare i Västerås som berörs av det högre påslaget är bland andra Bostjärnan, Kvarnvreten, Ikano,  Aroseken, Ludvigssons och VS Hus.

Annons

De första tre procenten motiverar Fastighetsägarföreningen med att taxorna för el, värme och vatten har ökat mer än hyrorna under de senaste tio åren, räknat i procent.

Kravet är inte rimligt, enligt Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåRekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procentHyreshöjningar, kostnadsökningar, dyrare, dyrtider

–Yrkandet på sex procent förvånar oss. Särskilt med tanke på att vi har historiskt låga räntenivåer och nästan ingen inflation, säger Johan Kretz, förhandlare vid Hyresgästföreningen.

Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.