Annons

Projekt ger gamla cyklar nytt liv

Västerås Gamla övergivna cyklar får nytt liv i Mimers projekt Recykling. Cyklarna hyrs ut till internationella studenter och säljs numera även till hyresgäster.

– Intresset är stort. Vi hinner knappt med att göra i ordning cyklar. Efterfrågan är större än utbudet, säger Karl Åström som tillsammans med ytterligare en person rustar upp och säljer cyklarna i cykelverkstaden på Skallberget i Västerås. 

Cyklarna som säljs är övergivna och har hittats i källare och cykelställ vid Mimers fastigheter. Tidigare har de bortglömda cyklarna körts till skroten, men nu har de chans till nytt liv.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter att ha kontrollerat med polisen att de inte är stulna har Mimer rustat upp dem till försäljning. Det är både barn- och vuxencyklar som kostar allt från 200 kronor upp till 1 200 kronor.

Annons

Projektet drivs av Mimer tillsammans med Vafab Miljö med syftet att värna om miljön.

Läs även

Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

Mimer hyr ut begagnade cyklar till studenter

Annons
Läs också Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.