HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Projekt ger gamla cyklar nytt liv

Västerås Gamla övergivna cyklar får nytt liv i Mimers projekt Recykling. Cyklarna hyrs ut till internationella studenter och säljs numera även till hyresgäster.

– Intresset är stort. Vi hinner knappt med att göra i ordning cyklar. Efterfrågan är större än utbudet, säger Karl Åström som tillsammans med ytterligare en person rustar upp och säljer cyklarna i cykelverkstaden på Skallberget i Västerås. 

Cyklarna som säljs är övergivna och har hittats i källare och cykelställ vid Mimers fastigheter. Tidigare har de bortglömda cyklarna körts till skroten, men nu har de chans till nytt liv.

Läs ocksåJulklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Efter att ha kontrollerat med polisen att de inte är stulna har Mimer rustat upp dem till försäljning. Det är både barn- och vuxencyklar som kostar allt från 200 kronor upp till 1 200 kronor.

Projektet drivs av Mimer tillsammans med Vafab Miljö med syftet att värna om miljön.

Läs även

Läs ocksåDvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia

Mimer hyr ut begagnade cyklar till studenter

Läs också Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Skebo satsar på hållbarhet och trygghet för sina hyresgäster Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.