Annons

Projektarbete gladde barnhemsbarn i Pärnu

Oskarshamn Pärnu i Estland är Oskarsgymnasiets vänort. Därför var det dit resan med fritidsartiklar och leksaker gick från Oskarshamn i maj.Fanny Davidsson, Amanda Johansson och Elin Karlsson samlade tillsammans in grejorna från givmilda Oskarshamnsbor för att kunna skänka dem till barnhemsbarn i Pärnu.
– Nu fick jag inte vara med och lämna över sakerna för det gjorde Missionsbåten Shalom. De åkte en dag innan oss, säger Fanny Davidsson.
Hon var den av tjejerna i projektet som åkte till Estland och är nöjd även om det innebar att hon missade studentbalen. Även om hon inte kunde vara med på överlämningen av de insamlade sakerna fick hon se mycket i Pärnu.
– Vi hälsade på barnhem, en skola och en skola för utvecklingsstörda. Sen hälsade vi på ett psykhem också.
– Det var en upplevelse att se att ett land som inte är så långt från Sverige kan ha så stora ekonomiska problem. Det var lärorikt, säger hon.
Fem lådor fritidsartiklar och leksaker, plus en låda med skolmaterial lämnades över till ett barnhem. Och sakerna kom genast till nytta, det såg hon när hon hälsade på och träffade personal på barnhemmet.
– De hade parkerat cyklarna som var deras ute och delat ut leksaker till barnen. Det låg ett par inlines ute. Det var kul att se att de blev använda.
Projektarbetet sponsrades av bland andra Hyresgästföreningen som också lät tjejerna lagra de insamlade sakerna i sin second hand-butik Mellanhanden i området Kristineberg.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.