HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Provisorisk tätning av Läppstiftet – men i vår ska det bli tätt

Kalmar Sedan ”Läppstiftet” byggdes har det varit problem med att vatten läckt in. För att klara vintern har Kalmarhem sett till att huset fått provisoriska tätningar.
Foto: Linda Alfons
Höghöjdsarbete. Det krävdes skylift för att kunna täta fasaden.

Efter att ha inventerat samtliga lägenheter i huset, som byggdes 2012, har Kalmarhem hittat fyra där det läcker in vatten.

– Vissa fogar som sattes när huset byggdes har flyttat på sig. Vi har hittat sådana bakom vissa plåtar (på fasaden) där det kan tränga in vatten, berättar Kalmarhems fastighetschef Niclas Ohlslöf.

Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

I december tätades det utvändigt på dessa plåtar för att huset skulle klara vintern utan mer läckage. Det är en provisorisk åtgärd, men i vår kommer en mer permanent lösning. Det vill säga när orsaken till att det regnar in har hittats.

– Vi tror ju att vi är orsaken på spåren, säger Niclas Ohlslöf.

Och Kalmarhem planerar inte att dra ut på processen.

Läs ocksåStämdes för mögel i lägenhet – därför frias hyresgästen

– Det blir så tidigt som möjligt, bara väder och vind är med oss. När man vill nyttja balkongen ska det vara färdigt.

Läs mer:

Läs ocksåJörgen har ingenstans att ta vägen – tvingas bo kvar i möglig lägenhetFunktionsnedsatta Jörgen Ax är fast i en möglig lägenhet.

Ett år för att åtgärda läckan

Trots fönsterbyte – det regnar fortfarande in

Läs också Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Lägenheten full av mögel – "Så här har jag aldrig mått förut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.