Annons

Provisorisk tätning av Läppstiftet – men i vår ska det bli tätt

Kalmar Sedan ”Läppstiftet” byggdes har det varit problem med att vatten läckt in. För att klara vintern har Kalmarhem sett till att huset fått provisoriska tätningar.
Foto: Linda Alfons
Höghöjdsarbete. Det krävdes skylift för att kunna täta fasaden.

Efter att ha inventerat samtliga lägenheter i huset, som byggdes 2012, har Kalmarhem hittat fyra där det läcker in vatten.

– Vissa fogar som sattes när huset byggdes har flyttat på sig. Vi har hittat sådana bakom vissa plåtar (på fasaden) där det kan tränga in vatten, berättar Kalmarhems fastighetschef Niclas Ohlslöf.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I december tätades det utvändigt på dessa plåtar för att huset skulle klara vintern utan mer läckage. Det är en provisorisk åtgärd, men i vår kommer en mer permanent lösning. Det vill säga när orsaken till att det regnar in har hittats.

– Vi tror ju att vi är orsaken på spåren, säger Niclas Ohlslöf.

Annons

Och Kalmarhem planerar inte att dra ut på processen.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Det blir så tidigt som möjligt, bara väder och vind är med oss. När man vill nyttja balkongen ska det vara färdigt.

Läs mer:

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Ett år för att åtgärda läckan

Trots fönsterbyte – det regnar fortfarande in

Läs också Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden Värden felbedömde fuktskador – nu tvingas Miriam och hennes grannar flytta Möglet har tagit greppet om deras hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.