HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Råslättsborna ovanligt trygga och nöjda

Jönköping Rent, snyggt och tryggt. Så upplever Råslättsborna sitt bostadsområde enligt värden Vätterhems senaste hyresgästenkät. Något sämre är det med sophämtning, ventilation och värme.

Drygt 92 procent av Råslättsborna trivs ganska eller mycket bra i sitt bostadsområde. Det visar Vätterhem hyresgästenkät, som görs av företaget AktivBo. Två av tre hyresgäster har svarat på enkäten. Drygt 88 procent av de tillfrågade anser att Råslätt är rent och snyggt.

– Vi är bäst i landet på rent och snyggt, enligt alla enkäter som gjorts på alla områden i landet, säger Thorbjörn Hammerth, vd på Vätterhem.

Läs ocksåVästsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor

Tryggheten mäts i hur hyresgästen upplever belysning på gården, kontakten med grannarna, personlig trygghet i trapphuset och säkerhet mot inbrott i lägenheten. I snitt ligger indexet här på 88,6 procent. En siffra som har ökat sedan tidigare år.

– De flesta hyresvärdar i Sverige har problem med minskad trygghet, medan vi går framåt. Hyresgästernas upplevelse av trygghet i Råslätt är högst av alla våra områden. Det visar att våra trygghetsinsatser ger resultat, säger Thorbjörn Hammerth. 

Råslätt är ett av de områden som finns med på polisens lista över utsatta områden. Ungefär hälften av de bostadsbolag som förvaltar dessa områden mäts i AktivBos hyresgästenkät. Av dem får Råslätt högst betyg i trygghet.

Läs ocksåProtesterna hjälpte inte: Ludvikahem säljer 147 lägenheter

Vätterhem har även tidigare år fått höga betyg från hyresgästerna i Råslätt. Det som sticker ut i årets undersökning är det höga värdet på trygghet och antalet öppna svar.

– Vi har fått sammanlagt 270 A4-ark med tips, idéer och synpunkter från hyresgästerna. Det handlar bland annat handlat digitalisering och ladd-stolpar. Här kommer vi hitta guldkorn till förbättring.

På vissa områden får bostadsbolaget däremot bakläxa. Värme, ventilation, sophantering och snabbare återkoppling vid felanmälan är några av områdena som kan förbättras.

Läs ocksåMiljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter

– Den heta sommaren skapade problem. Nu behöver vi rusta oss för mer extremhetta genom bland annat solavskärmning och kylare i lägenheterna, konstaterar Thorbjörn Hammerth.

Läs också Bernt fick vänta två år på badrum - huset blev tvångsförvaltat Bo anklagades för sabotage – för att locka dit Uppdrag granskning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.