HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Råttor åt sig igenom asfaltsgolv

Nynäshamn Nynäshamnsbostäder har tvingat stänga flera soprum efter att råttor invaderat rummen. I Stora Vika åt sig råttorna upp genom asfaltsgolvet.
Foto: Roger Nilsson
Råttor kalasade på sopor i Stora Vika.

Annika Kurtsson, informationschef på Nynäshamnsbostäder, berättar att råttinvasionen i Stora Vika skedde efter att hushållsopor slängts på golven i soprummen.

– Då dök massor av råttor upp, de klättrade på väggarna och hade ätit sig igenom golvet. Det var så mycket gångar under asfaltgolvet att det gungade när man gick in, säger hon.

Läs ocksåExperten: Därför är råttorna inte rädda för oss

Följden blev att tre soprum stängts i Stora Vika och att hyresgästerna nu får slänga soporna i behållare utanför soprummen. Nu hamnar soporna i kärlen. Men för att bli av med råttorna har råttgift lagts ut.

– Men det är inte lätt att bli av med dem. Det var otroligt många råttor, de hade kalas där ett tag och har nog förökat sig rejält, säger hon.

I förebyggande har bolaget också stängt två soprum i Sorunda när hushållssopor upptäcktes på golvet.

Läs ocksåHjälp! Råttorna gnager för miljoner - "Aldrig sett så stora"

– Vi ville inte vara med om det här igen så vi ställde ut kärlen även där så att råttor inte ska dyka upp, säger hon.

 

Läs också Så svarar värdarna om gnagarna Marcus får 48 kronor för råttor på balkongen – tre trappor upp Efter lägenhetsbrand - krävs på 230 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.