HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Råttorna hängde i fönstret”

Botkyrka Råttor som hänger i fönstret och springer över bordet på uteplatsen. Hyresgäster i Norsborg vill se hårdare tag för att få bort djuren från uteplatserna.

När Linda Atceken tittade ut mot uteplatsen en dag i april hängde en stor råtta i gallret som sitter utanför köksfönstret i lägenheten på bottenplan.

– Jag har sett råttor springa över bordet på min uteplats. Vi har haft fyra fem stycken som sprungit här, det är skitäckligt, säger hon.  

Läs ocksåRåttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär"

Enligt Anticimex har det varit rekordmånga råttor i Stockholm i vår. Och flera andra hyresgäster hos Din Bostad i Botkyrka på Iduns väg i Norsborg, har också problem.

Alla vittnar om att problemen började när det sattes upp återvinningsstationer i området och det skräpades ner vid stationerna. När sedan sopnedkasten stängdes och soptunnor sattes ut på gården förvärrades problemen eftersom sopor ibland hamnar bredvid soptunnan. Ett annat problem är att vissa i området slänger mat till fåglar som i sin tur lockar råttor.

Linda Atceken tycker att hyresvärden, Din Bostad i Botkyrka, tar lite för lätt på problemet.

Annons
Läs ocksåEllinor väcktes av att råtta sprang på täcket – evakuerad hela sommaren utan sin hund

– De har försökt få bort dem i flera år utan att lyckas men de behöver ju inte bo här bland råttorna, säger hon.

Både Marianne Larsson och Anne Ruotsalainen, några hus bort vittnar om samma problem.

– De har ätit sig igenom en planka på min uteplats, säger Marianne Larsson. Anne Ruotsalainen har också besvär.

Läs ocksåRåttorna sprang i Ellinors säng – nu tvingas hon bo på lägenhetshotellRåttor, råtta, råttproblem, Stora Essingen, Ellinor Lundstedt

– Jag springer fort hem, jag vill inte möta någon råtta, säger hon.

Annons

Niklas Dabrowski, förvaltningsansvarig på Balder som äger Din Bostad i Botkyrka, säger att det finns råttor i Botkyrka och Norsborg men inte i någon omfattning som han anser är värd att rapportera om.

–- Vi arbetar hela tiden för att hålla nere mängden råttor. Sedan kan hyresgästerna hjälpa till genom att inte mata fåglar eller lägga soppåsar bredvid sopbehållarna. Minskar mängden mat minskas antalet råttor.

Läs också Skellefteå invaderas under byggboom: "Råttorna springer över fötterna" Ett par tusen i hyresrabatt för rått-terrorn i Borås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.