Annons

Råttproblem för Mölndalsfamilj

Mölndal ​​I tre års tid har familjen Ahmed i Mölndal haft återkommande problem med råttor i lägenheten. – Mölndalsbostäder tar inte problemet på allvar, säger 19-åriga Renas, äldsta dottern i familjen. Bolaget däremot tror nu att problemen är lösta.
För familjen Ahmed på Havrekornsgatan i Mölndal började råttproblemen i slutet av 2005. När Renas en dag öppnade skåpsdörren under diskbänken såg hon en stor råtta sitta och äta bredvid papperskorgen.
– Vi har hört krafsande ljud och har haft råttor inne i lägenheten vid sammanlagt tre tillfällen. Sista gången var värst, det var i början av september. Jag låg och sov i mitt sovrum och vaknade av att det sprang en råtta under mitt skrivbord. Efter det kunde jag inte sova särskilt bra, säger Renas.
Ägaren Mölndalsbostäder har vid flera tillfällen lagt ut gift och fällor, åtgärder som tillfälligt satt stopp för skadedjuren. Men efter en tid har nya råttor tagit sig in i familjens lägenhet.
– Det sista som hänt är att ett hål under diskbänken i vår lägenhet tätats. Men Mölndalsbostäder säger samtidigt att de inte kan garantera att råttorna inte kommer tillbaka. Det känns inte som att de tar problemet på allvar, säger Renas.
Familjen Ahmed tycker att råttproblemet har pågått för länge och vill flytta till en annan lägenhet. Även andra lägenheter i huset på Havrekornsgatan har haft påhälsning av råttor.
 Dennis Bucht, ny vd på Mölndalsbostäder, beklagar de olägenheter som råttorna ställt till med på Havrekornsgatan i Mölndal, men tror nu att problemet är löst.
– När vi rev upp golvet i lägenheten på bottenplan hittade vi sprickor i grunden, som troligen uppstått i samband med ombyggnadsarbeten i området. Vi har nu gjutit igen de sprickor som vi hittade och vi har inte fått några indikationer på att råttorna kommit tillbaka efter det, säger han.
– Det här är ett stort samhällsproblem och kommer råttorna tillbaka får vi göra fler åtgärder, försäkrar Dennis Bucht.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Ninni plågades av råttor i över ett år – nu sprider sig problemen till nya orter Ingen lyssnade på Ninni – nu saneras hennes lägenhet från skadedjur för tolfte gången Hyresgäst bjöd in vägglöss i lägenheten – därför får hon behålla kontraktet Allvarligt angrepp av ohyra avslöjat av polis – hyresvärden: ”Ovanligt svår situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.