Annons

Rekordlåg hyresökning hos Partillebo

Partille De boende hos Partillebo får den lägsta hyreshöjningen i Storgöteborg hittills. Efter förhandling med Hyresgästföreningen blir snitthöjningen 0,45 procent.

De nya hyrorna efter uppgörelsen gäller från den 1 april.

Höjningen varierar från ingen alls upp till 0,93 procent beroende på var i Partillebos bestånd man bor, men snittvärdet är 0,45 procent. Det är den lägsta höjningen i Storgöteborg hittills i år och den näst lägsta i hela Västra Götaland, efter Tibrobyggen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Partillebo har inte gått med på en sådan låg höjning sedan åtminstone 00-talet, men Hyresgästföreningens förhandlare Marcus Atterstam anser att nivån är högst rimlig med tanke på läget. Räntor och inflation ligger på historiskt låga nivåer.

– Partillebo är ett starkt bolag med god ekonomi och ett välskött underhåll. Partillebo ska inte ligga i topp, sett till de lokala förutsättningarna, säger Marcus Atterstam.

Han beskriver förhandlingarna som ”seriösa”.

Annons
Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

– De lyssnade på våra argument och är själva medvetna om läget och hur omvärlden ser ut. Förhandlingarna gick relativt snabbt och smidigt, säger Marcus Atterstam.

Hyrorna i Partille ligger högt jämfört med andra kranskommuner, men det har sin förklaring, menar Atterstam. Det byggs mycket nytt i Partille och nyproduktion driver upp hyresnivåerna.

Pär Linder, vd för Partillebo:

Läs ocksåFärdigförhandlat i Partille: 4 000 hushåll får högre hyra 1 april

– Om bägge sidor är lika missnöjda har förhandlingen förmodligen varit bra. Det originella för vår del är att vi inte kan veta förrän om ett år ifall uppgörelsen var bra. Räntor, byggkostnader och energipriser kan mycket väl stiga under den närmaste tiden.

Partillebo hade från början krävt att få höja hyrorna med mellan 0,8 och 2,3 procent. Förra året höjde bolaget sina hyror med 0,8 procent.

Annons

LÄS MER:

Så mycket höjer västsvenska värdar sina hyror 2016 – hela listan

Läs också Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.