HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rekordstort vite för att laga fönster och måla om

Östermalm Hyresnämnden har beslutat om 75 000 kronor i vite för att förmå en hyresvärd att tapetsera, måla om och laga fönster i en lägenhet på Torstenssonsgatan. Nu har tidsfristen gått ut.

Senast den 31 oktober skulle åtgärderna ha varit utförda. Det handlar om målning av snickerier, tak, köksluckor och dörrar, tapetsering och byte av golvmatta i köket. Lägenheten har inte renoverats på 23 år, enligt hyresgästen. Dessutom ska balkongdörren i vardagsrummet lagas så att inte vatten rinner in när det regnar, samt fönster repareras. Fönsterputsaren vågade inte röra dem, eftersom de var både trasiga och murkna.

Problemet är att hyresvärden Christina Thomée varken hörts av före eller efter beslutet i hyresnämnden i maj. Hon kom inte heller till hyresnämndens sammanträde. Hyresgästföreningen har begärt att vitet ska betalas ut och överväger att ansöka om tvångsförvaltning av fastigheten.

Läs ocksåMåste sova i hemmet två nätter i veckan

Hyresvärden fick för ett par veckor sedan sin andra fastighet i Kalmar tvångsförvaltad.

Läs också Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare Hyresgäst kastade saker från lägenhet - blir uppsagd Hyresgäster lyckades pressa ned höjningen Så vill regeringen effektivisera hyresnämnderna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.