Annons

Rekordstort vite för att laga fönster och måla om

Östermalm Hyresnämnden har beslutat om 75 000 kronor i vite för att förmå en hyresvärd att tapetsera, måla om och laga fönster i en lägenhet på Torstenssonsgatan. Nu har tidsfristen gått ut.

Senast den 31 oktober skulle åtgärderna ha varit utförda. Det handlar om målning av snickerier, tak, köksluckor och dörrar, tapetsering och byte av golvmatta i köket. Lägenheten har inte renoverats på 23 år, enligt hyresgästen. Dessutom ska balkongdörren i vardagsrummet lagas så att inte vatten rinner in när det regnar, samt fönster repareras. Fönsterputsaren vågade inte röra dem, eftersom de var både trasiga och murkna.

Problemet är att hyresvärden Christina Thomée varken hörts av före eller efter beslutet i hyresnämnden i maj. Hon kom inte heller till hyresnämndens sammanträde. Hyresgästföreningen har begärt att vitet ska betalas ut och överväger att ansöka om tvångsförvaltning av fastigheten.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresvärden fick för ett par veckor sedan sin andra fastighet i Kalmar tvångsförvaltad.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.