Annons

Rekordstort vite för att laga fönster och måla om

Östermalm Hyresnämnden har beslutat om 75 000 kronor i vite för att förmå en hyresvärd att tapetsera, måla om och laga fönster i en lägenhet på Torstenssonsgatan. Nu har tidsfristen gått ut.

Senast den 31 oktober skulle åtgärderna ha varit utförda. Det handlar om målning av snickerier, tak, köksluckor och dörrar, tapetsering och byte av golvmatta i köket. Lägenheten har inte renoverats på 23 år, enligt hyresgästen. Dessutom ska balkongdörren i vardagsrummet lagas så att inte vatten rinner in när det regnar, samt fönster repareras. Fönsterputsaren vågade inte röra dem, eftersom de var både trasiga och murkna.

Problemet är att hyresvärden Christina Thomée varken hörts av före eller efter beslutet i hyresnämnden i maj. Hon kom inte heller till hyresnämndens sammanträde. Hyresgästföreningen har begärt att vitet ska betalas ut och överväger att ansöka om tvångsförvaltning av fastigheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden fick för ett par veckor sedan sin andra fastighet i Kalmar tvångsförvaltad.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån Så fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det” Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.