HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Relationsvåld bakom sena hyresinbetalningar

Malmö Mannen levde i ett misshandelsförhållande och menar att det resulterade i obetalda hyror. En trovärdig förklaring, menar hyresnämnden, som ändå ger MKB grönt ljus för att dra tillbaka hans lägenhet.
Foto: Anders Paulsson

Hyresgästen är arbetslös och har stora problem i sitt liv. Han blev misshandlad av sin tidigare pojkvän och har berättat för hyresnämnden hur hans partner även stal pengar från hans bankkonto. Värden MKB har sagt upp hyreskontraktet med hänvisning till flera försenade hyror. Skulden ligger på drygt 9 000 kronor.

Pojkvännen dömdes tidigare i år i tingsrätten till ett fängelsestraff för grov fridskränkning. Den misshandlade hyresgästen väntar på ett skadestånd på 40 000 kronor som han menar ska lösa skulden till MKB. Han vill gärna bo kvar i lägenheten.

Läs ocksåTvingas bo kvar i hem med våld

Hyresnämnden tror på hans berättelse och skriver i sitt beslut att han har lämnat “en utförlig och trovärdig förklaring” till varför betalningarna har blivit sena. Men detta spelar ingen roll eftersom slarvet med hyrorna också är allvarliga, enligt beslutet. MKB:s ansökan får bifall vilket innebär att hyresgästen måste lämna bostaden.

Läs också Kritik mot Huskurage Flera bostadsbolag i Skåne ber grannar agera mot våld Efter Hem & Hyras granskning: Arvika ger lägenheter till misshandlade kvinnor Bristen på bostäder drabbar våldsutsatta kvinnor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.