HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Relationsvåld bakom sena hyresinbetalningar

Malmö Mannen levde i ett misshandelsförhållande och menar att det resulterade i obetalda hyror. En trovärdig förklaring, menar hyresnämnden, som ändå ger MKB grönt ljus för att dra tillbaka hans lägenhet.
Foto: Anders Paulsson

Hyresgästen är arbetslös och har stora problem i sitt liv. Han blev misshandlad av sin tidigare pojkvän och har berättat för hyresnämnden hur hans partner även stal pengar från hans bankkonto. Värden MKB har sagt upp hyreskontraktet med hänvisning till flera försenade hyror. Skulden ligger på drygt 9 000 kronor.

Pojkvännen dömdes tidigare i år i tingsrätten till ett fängelsestraff för grov fridskränkning. Den misshandlade hyresgästen väntar på ett skadestånd på 40 000 kronor som han menar ska lösa skulden till MKB. Han vill gärna bo kvar i lägenheten.

Annons
Läs ocksåHotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten

Hyresnämnden tror på hans berättelse och skriver i sitt beslut att han har lämnat “en utförlig och trovärdig förklaring” till varför betalningarna har blivit sena. Men detta spelar ingen roll eftersom slarvet med hyrorna också är allvarliga, enligt beslutet. MKB:s ansökan får bifall vilket innebär att hyresgästen måste lämna bostaden.

Annons
Läs också Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Försökte strypa nioåring – mister lägenheten Misshandel av flickvän räknas inte som störning – mannen får bo kvar Annelie vill skydda sina barn från grannens misär: "Vi hör henne skrika för sitt liv"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.