Annons

Rivella blir Nya Byn

Avesta Rivellas ägare tog Hyresgästföreningen på orden och bytte namn. Namnet de valde har en doft av galghumor; Nya Byn!

För sex år sedan hette ägarna till de 700 lägenheterna i Krylbo och Karlbo Korona. Företaget bytte sedan namn till Dalstjärnan för att senare ombildas och ta namnet Rivella. Och samma dag som tvångsförvaltningen upphävdes kom nästa namnbyte till Nya Byn.

När det blev känt att nya ägare tagit över i Krylbo och Karlbo var ett av Hyresgästföreningens krav att företaget skulle byta namn. Föreningens teamledare Marcus Kjellin menade att det var en av förutsättningarna för att lägenheterna skulle gå att hyra ut. 

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

För en bostadsreporter som under åren skrivit femtiotalet artiklar om turerna runt de före detta kommunala lägenheterna känns namnbytet närmast ironiskt. I torsdags tvångsförvaltades Rivellas lägenheter av Avestas bostadsföretag Gamla Byn och sedan i fredags är det ägarna Nya Byn som själva sköter ruljansen.

Annons

Gamla Byn tömde lokalerna direkt efter beslutet i hyresnämnden på torsdagseftermiddagen och Nya Byn flyttade in i ett uppfräschat kontor med nya logotyper på dörrarna. 

Det nya namnet är dock ännu inte registrerat hos bolagsverket. Advokat Thomas Jäderlund på Hellströms advokat byrå i Stockholm berättar för Hem & Hyra att han fått i uppdrag att kontakta verket så att Rivella ska kunna anta det nya namnet Nya Byn AB men att han ännu inte gjort det.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Läs också Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.