Annons

Rökare riskerar förlora lägenhet

Malmö En hyresgäst i Malmö riskerar att förlora sin lägenhet efter att ha rökt inomhus. Vanvård kallar hyresvärden, en bostadsrättsförening, den omfattande rökningen.

Hyresgästen har tidigare gått med på att upphöra med inomhusrökning eftersom röken sprider sig i huset och skadar lägenheten. Det hävdar i alla fall hyresvärden, en bostadsrättsförening i centrala Malmö. Nu menar hyresvärden att hyresgästen struntat i överenskommelsen och fortsatt att röka. Hyresgästen å sin sida menar att hon inte rökt över huvud taget. När parterna möts i hyresnämnden kommer vittnen för att styrka att hyresgästen har slutat att röka. Enligt bostadsrättsföreningen röker hyresgästen dock i sådan omfattning att ”omkringliggande lägenheter fylls av rök och dålig lukt”.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Rökning förstörde lägenheten på tre månader – Josef fick chocknota på 95 000 kronor efter uthyrningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.