Annons

Rökares hyreskontrakt kan ryka

Lund Grannarna klagar och nu har hyresvärden i Lund fått nog och gått till hyresnämnden. Bakom konflikten ligger en av hyresgästernas cigarettvanor.

Lukten av cigaretter sprider sig i huset via ventilationskanaler och glipor i väggarna. Så beskrivs problemet i hyresvärdens ansökan till hyresnämnden. En av hyresgästerna pekas ut som den störande nikotinisten och värden har redan sagt upp hans kontrakt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyreshuset ligger i centrala Lund och ägs av en mindre privat ägare. Enligt värden har den utpekade mannen redan fått fem varningar som inte har lett till någon förbättring. Grannarna känner fortfarande lukten och dessutom ska mannen ha spelat hög musik som också har stört.

Annons

“Vår lägenhet osar cigaretter, ingen av oss röker”, skriver en granne i ett mejl till hyresvärden.

“Vi inser att det är fullt lagligt att röka i sin lägenhet. Men att sätta sig och äta middag där det stinker blöt cigarett är inte ok”, står det i ett annat.

Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.

I mejlen med klagomålen beskriver grannarna hur lukten av rök och askfat kommer in via fönstren men hur den även verkar leta sig in in via sprickor vid lister inne i bostäderna.

Annons

Nu ska hyresnämnden ta ställning till om rökaren får behålla sin trerummare eller om han måste flytta. Hem & hyra har sökt mannen men utan resultat.

Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tv-tittande kvinna stör grannarnas nattsömn – kan tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.