Annons

Rökares hyreskontrakt kan ryka

Lund Grannarna klagar och nu har hyresvärden i Lund fått nog och gått till hyresnämnden. Bakom konflikten ligger en av hyresgästernas cigarettvanor.

Lukten av cigaretter sprider sig i huset via ventilationskanaler och glipor i väggarna. Så beskrivs problemet i hyresvärdens ansökan till hyresnämnden. En av hyresgästerna pekas ut som den störande nikotinisten och värden har redan sagt upp hans kontrakt.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyreshuset ligger i centrala Lund och ägs av en mindre privat ägare. Enligt värden har den utpekade mannen redan fått fem varningar som inte har lett till någon förbättring. Grannarna känner fortfarande lukten och dessutom ska mannen ha spelat hög musik som också har stört.

Annons

“Vår lägenhet osar cigaretter, ingen av oss röker”, skriver en granne i ett mejl till hyresvärden.

“Vi inser att det är fullt lagligt att röka i sin lägenhet. Men att sätta sig och äta middag där det stinker blöt cigarett är inte ok”, står det i ett annat.

Läs ocksåBesöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp”

I mejlen med klagomålen beskriver grannarna hur lukten av rök och askfat kommer in via fönstren men hur den även verkar leta sig in in via sprickor vid lister inne i bostäderna.

Annons

Nu ska hyresnämnden ta ställning till om rökaren får behålla sin trerummare eller om han måste flytta. Hem & hyra har sökt mannen men utan resultat.

Läs också Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Störande fågelljud gick till rätten – nu är de kvitt Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.