HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rökares hyreskontrakt kan ryka

Lund Grannarna klagar och nu har hyresvärden i Lund fått nog och gått till hyresnämnden. Bakom konflikten ligger en av hyresgästernas cigarettvanor.

Lukten av cigaretter sprider sig i huset via ventilationskanaler och glipor i väggarna. Så beskrivs problemet i hyresvärdens ansökan till hyresnämnden. En av hyresgästerna pekas ut som den störande nikotinisten och värden har redan sagt upp hans kontrakt.

Läs ocksåChocknota för ännu en rökande hyresgäst - krävs på 337 000 kronor: "Sinnessjukt"MKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, kräver ytterligare en hyresgäst på ersättning för rökskador.

Hyreshuset ligger i centrala Lund och ägs av en mindre privat ägare. Enligt värden har den utpekade mannen redan fått fem varningar som inte har lett till någon förbättring. Grannarna känner fortfarande lukten och dessutom ska mannen ha spelat hög musik som också har stört.

“Vår lägenhet osar cigaretter, ingen av oss röker”, skriver en granne i ett mejl till hyresvärden.

“Vi inser att det är fullt lagligt att röka i sin lägenhet. Men att sätta sig och äta middag där det stinker blöt cigarett är inte ok”, står det i ett annat.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

I mejlen med klagomålen beskriver grannarna hur lukten av rök och askfat kommer in via fönstren men hur den även verkar leta sig in in via sprickor vid lister inne i bostäderna.

Nu ska hyresnämnden ta ställning till om rökaren får behålla sin trerummare eller om han måste flytta. Hem & hyra har sökt mannen men utan resultat.

Läs också Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till Par sägs upp - lagar mat av grannarnas sopor på gården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.