Annons

Rudling har skulder för 1,5 miljoner

Södermanland ​Initiativtagaren till Boinflytande AB, Ingvar Rudling, har flera andra storslagna projekt bakom sig som runnit ut i sanden. Dessutom skulder för närmare 1,5 miljoner.

​Företagaren Ingvar Rudling har tagit initiativet till ett aktiebolag som ska konkurrera med Hyresgästföreningen.

Annons
Tillsammans med andra missnöjda medlemmar och tre företag ska han dra igång verksamheten, som ska erbjuda samma tjänster som Hyresgästföreningen fast till lägre pris, efter sommaren. Det har Hem & Hyra berättat om tidigare.
Men hos Bolagsverket finns i dag inget företag registrerat med namnet Boinflytande AB.
Och vid en kontroll hos Kronofogdemyndigheten och tingsrätten visar det sig även att Ingvar Rudling har en ekonomisk historia som kantas av skulder.
2001 gick Rudling i personlig konkurs och bland målen hos tingsrätten finns flera fall av tidigare hyresskulder.
Ingvar Rudling vill först inte kommentera uppgifterna men säger till slut:
– Jag förstår att det kan se lite konstigt ut på pappret. Men jag är företagare och ibland blir det så att man får skulder. Boinflytande är ingen enmansshow utan vi är flera människor bakom det här, därför kommer mina personliga ekonomiska problem inte att drabba Boinflytande.
Han säger dock att han hade förstått att han skulle granskas nu när han startade en konkurrerande verksamhet till Hyresgästföreningen.
– Att Hyresgästföreningen letar efter svarta saker som har med mig att göra, kan jag förstå när jag går ut med en sådan här sak. Men det föreningen gjort med mångmiljonbelopp som skulle gått till boinflytande men används till annat är långt mycket värre, säger han.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Krävs på 10 år gammal hyra – därför kan hyresgästen tvingas betala Allvarligt angrepp av ohyra avslöjat av polis – hyresvärden: ”Ovanligt svår situation” Kräver flytt av mannens grejer efter att han åkt in i fängelse – men vem betalar? Kronofogdens nota till Dany – 103 000 kronor: "Trodde aldrig de skulle flytta allt skräp"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.