Annons

Så mycket kostar parkeringen i Karlstad

Karlstad Det är fritt fram att ta vilken avgift som helst på parkeringsplatser och garage. Hem & Hyra har jämfört kostnaderna för de största hyresvärdarnas parkeringar i Karlstad.

Hem & Hyra har jämfört kostnaden för att hyra parkeringsplatser och garage i Karlstad och i Örebro. 

Genomgången visar att det råder stora skillnader. Men en sak är klar. Ska du som hyresgäst ha bil – är det i Karlstad du ska bo, för här är det billigare att parkera. 

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hyresgästen i Karlstad som parkerar i det dyraste garaget sparar närmare 540 kronor jämfört med hyresgästen som parkerar i det dyraste garaget i Örebro.

Karlstads dyraste garage, är till och med 200 kronor billigare än Örebrohyresvärden Behrn fastigheters billigaste.

Inom Karlstad är skillnaderna mindre. En garageplats kostar mellan 711 och 270 kronor och en parkeringsplats mellan 450 och 75 kronor per månad. Allt enligt principen – ju centralare – desto dyrare.

Läs ocksåKrisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk kraschHyreshus till salu

För till skillnad mot din lägenhetshyra behöver kostnaden för parkering inte förhandlas med Hyresgästföreningen, utan hyresvärdarna kan sätta vilka hyror de vill.

Annons

– Man kan dra en parallell till hur det skulle kunna bli om det infördes marknadshyror även på hyresrätter, något som många hyresvärdar vill men Hyresgästföreningen är emot. Marknaden och läget gör att hyrorna centralt drar i väg, säger Emelie Wulfstrand på enheten för Bättre boende på Hyresgästföre­ningen i Örebro.

Robert Söderberg har sin bil i Karlstads dyraste garage. Det är hyresvärden Wermlands Invest som hyr ut garageplatser för 711 kronor per månad mitt i centrala Karlstad.

Läs också”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor

Men särskilt dyrt tycker han inte att det är, med tanke på att försäkringspremien på bilen sänkts sedan bilen fick garage med dubbla låsta dörrar under natten.

– Det är ett skitbra garage! Priset är helt överkomligt med tanke på vad det kostar att ha bilen stående på gatan och det är bara att ta hissen rätt ned i garaget, säger han.

Innan han hade garageplatsen stod bilen på en öppen parkering.

– Det var också inne i stan och då var man ju rädd varje fredag och lördag att något skulle hända när många fulla personer är ute. Men nu står den inlåst, säger han.

Annons

Karlstads billigaste garageplats hyr Willhem ut på Karmgatan för 270 kronor per månad. De har även den billigaste parkeringsplatsen i stan: på Trysilvägen för 75 kronor i månaden. 

I Örebro ligger den billigaste parkeringsplatsen på 105 kronor.

Hyresvärden Din bostad i Karlstad, ville inte berätta vad de tar för sina garage- och parkeringsplatser.

Så mycket kostar parkeringsplatsen i Karlstad

Bostadsbolag Billigaste P-plats Adress Dyraste P-plats Adress Billigaste garage Adress Dyraste garage Adress
KBAB 89 Hemvägen, Våxnäs 115 Sjögången, Orrholmen 293 Styvbords- och Babordsgatan 577 Sjögången
Lundbergs 200 Romstad 325 Herrhagen 375 Haga 650 Centrum
Willhelm 75 Trysilvägen 412 Sandbäcksgatan 270 Karmgatan 610 Tingvallastaden
Din Bostad Vill ej uppge Vill ej uppge Vill ej uppge Vill ej uppge
Wermlands Invest 300 Herrhagen 450 Centrum 400 Herrhagen 711 Centrum

 Uppgifterna är inhämtade i december 2015

Läs också Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta" Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.