HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sandvikenhus hyror klara

Sandviken Sandvikenhus och Hyresgästföreningen kom till slut överens. I dag skrevs avtalet på, hyrorna höjs med 2,5 procent från 1 februari.

Årets hyresförhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Sandvikenhus har varit långa och tagit krångliga vägar och långa uppehåll men i dag skrev parterna på det nya hyresavtalet.  Avtalet ger en höjning av hyrorna på 2,5 procent från 1 februari.

– Det känns mycket bra att vi kom överens utan att Hyresmarknadskommittén eller hyresnämnden kopplades in, säger Britt-Lis Bivall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Gävle.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Britt-Lis Bivall tycker att förhandlingsresultatet är bra, Sandvikenhus ursprungskrav låg på 2,7 procent per år i ett tvåårsavtal. Men det sa Hyresgästföreningens förhandlare nej till.

Företaget menade att de behövde en rejäl höjning för att klara renoveringar och annat. De har redan slutit ett tvåårsavtal med hyresgästorganisationen Sandvikenboendet och ville ha samma uppgörelse med Hyresgästföreningen men så blev det alltså inte.

Annons

– Resultatet är bra men mest nöjd är jag med att stora förhandlingsdelegationen är nöjd med avtalet, säger Britt-Lis Bivall.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Varför parterna nu trots allt kom överens utan att HMK eller hyresnämnden behövde kallas in vill inte Britt-Lis Bivall spekulera i utan konstaterar bara:

– Vi började diskutera igen för att vi ville ha en överenskommelse för hyresgästernas skull.

Annons

Sandvikenhus vd Patrick Skoglund skriver i ett pressmeddelande:

Läs ocksåRekordmånga förhandlingar har kört fast – nu tvingas 11 000 nya hushåll väntaAldrig tidigare har så många kommunala hyresförhandlingar kört fast som i år. Då återstår ännu månader på årets förhandlingsomgång.

– Vårt mål är alltid att hyresförhandlingarna ska vara klara till årsskiftet, så det har tagit väsentligt längre tid än vi velat, men vi är ändå oerhört lättade att det inte blev mer långdraget än så här.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Hyresförhandlingarna bröt samman – bostadsbolag anklagas för kartellbildning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.