Annons

Sandvikenhus säger upp avtal

Sandviken Kommunala Sandvikenhus säger upp avtalen om boinflytande och fritidsmedel med Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen i Sandviken har haft samarbetsavtal om boinflytande och avtal om fritidsmedel med Sandvikenhus i många år. Det senaste avtalet om samarbete för ökad integration och trygghet bland annat skrevs under 2009. Men nu sägs det avtalet och det om fritidsmedel, som företaget hjälpt Hyresgästföreningen med att ta in, upp.

Sandvikenhus kommer i fortsättningen att sköta verksamheten i bostadsområdena själva och rekryterar som bäst en så kallad boutvecklare. Maria Borg, enhetschef för lokalt utvecklingsarbete, tycker det är väldigt tråkigt för hyresgästerna att avtalen sägs upp.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– All den erfarenhet och kontinuitet som de förtroendevalda i de lokala hyresgästföreningarna stått för kommer att försvinna och det är tråkigt för hyresgästerna. I framtiden blir det färre möten med grannarna och den lokala demokratin försvinner.

Annons

Istället för att som nu i samarbete med hyresgästföreningens medlemmar och förtroendevalda ta in pengar till aktiviteter som hyresgästerna vill ha kommer Sandvikenhus att lägga sju kronor per lägenhet i en fond ur vilken alla hyresgäster kan söka pengar till aktiviteter.

Enligt Maria Borg har Sandvikenhus ännu inte bestämt hur fonden ska fungera men företaget har sagt att det nya systemet ska gälla från den 1 juli.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Finns inte risken att gemenskapen försvinner i bostadsområdena när var och gör sina egna aktiviteter, unga för sig och äldre för sig och grupper av människor med samma bakgrund var och en för sig?

Annons

– Systemet med att ha bomöten där hyresgästerna träffades och planerade tillsammans och sedan gjorde en plan för aktiviteterna kommer inte att finnas kvar och det är jättetråkigt. Demokratin minskar och kontinuiteten i arbetet försvinner säger Maria Borg.

Läs också Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Så mycket vill värdarna i Aros-Gävle höja hyran med 2021 Kattoaletten blev en ny picknickplats Slopat inkomstkrav ledde inte till sena hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.