HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sandvikenhus villhöja två procent

Gävleborg Sandvikenhus vill höja hyran med två procent från årsskiftet. Det yrkandet motiverar företaget bland annat med att hyresgästerna efterlyst höjd kvalité.

Ännu har det inte tecknats några avtal om nya hyror för 2016 mellan de kommunala bostadsföretagen i Gävleborg och Hyresgästföreningen.

– Vi har åtminstone ett eller ett par möten kvar innan det kan bli aktuellt att komma till avslut hos de företag som ligger först, säger Owe Hellberg, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska låsUlla Öderyd Åberg till vänster med långt ljusbrunt hår, ljusgrå mössa och halsduk, mörk vinterjacka, blåjeans som är upprullade nertill och svarta kängor, lutar armen mot dörrhandtaget till porten. Till höger Inga-Britt Berg i ljusgrå kortare frisyr, glasögon, svart halsduk, ljusgrå yllekappa, blåjeans som är upprullade nertill och mörka sportskor. I förgrunden till vänster om dem syns baklyset, pakethållaren och sadeln på en cykel. Porten har ett elektroniskt lås och Ulla har haft problem att komma in med sin tagg.

I Sandviken är Hyresgästföreningens stora förhandlingsdelegation inkallad till överläggningar på måndag kväll. Något som innebär att det kan börja dra ihop sig för avtalsskrivning.

– Jag vill inte föregå mötet på måndag genom att göra några kommentarer i förväg, säger Owe Hellberg.

Känt är dock att Sandvikenhus bud ligger på 2,0 procent eller 19,37 per kvadratmeter, vilket är något högre än Sabo-företagens genomsnittliga yrkanden.

Läs ocksåAllt Nils ägde försvann i höghusbranden

– Vi står inför utmaningen att försöka bli Sveriges bästa allmännytta om två år. När vi frågat hyresgästerna i enkätform hur de vill att det ska gå till, har de gett uttryck för att de önskar förbättrad kvalité.  

– Nu ska vi försöka göra en del av de saker som efterfrågas. Och det kostar en slant, säger vd:n Stefan Lundqvist.

Sandvikenhus och Hyresgästföreningen har gjort upp om att träffas igen på tisdag.

Läs ocksåCannabisförsäljning inte skäl nog för vräkning

– Min förhoppning är att vi då landar ett avtal, säger Stefan Lundqvist.

 

 

 

Fakta: Kända utgångsbud

Bostadsföretag Yrkande Kr/kvm Antal lägenheter
Aefab, Ovanåker 1,6 procent 1 585
Gavlegårdarna * 1,8 procent 16,97 15 159
Nordanstigs Bostäder 1,2 procent

 752 

Sandvikenhus 2,0 procent 19,37 4 083
Rikssnittet 1,91 procent 18,70

* Från och med 2016-03-01.

Läs också Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Hyresgäster varnas för att gå ner i vattenfyllda förråd ”Kan bli strömförande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.