Annons

Sandvikenhus villhöja två procent

Gävleborg Sandvikenhus vill höja hyran med två procent från årsskiftet. Det yrkandet motiverar företaget bland annat med att hyresgästerna efterlyst höjd kvalité.

Ännu har det inte tecknats några avtal om nya hyror för 2016 mellan de kommunala bostadsföretagen i Gävleborg och Hyresgästföreningen.

– Vi har åtminstone ett eller ett par möten kvar innan det kan bli aktuellt att komma till avslut hos de företag som ligger först, säger Owe Hellberg, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I Sandviken är Hyresgästföreningens stora förhandlingsdelegation inkallad till överläggningar på måndag kväll. Något som innebär att det kan börja dra ihop sig för avtalsskrivning.

– Jag vill inte föregå mötet på måndag genom att göra några kommentarer i förväg, säger Owe Hellberg.

Känt är dock att Sandvikenhus bud ligger på 2,0 procent eller 19,37 per kvadratmeter, vilket är något högre än Sabo-företagens genomsnittliga yrkanden.

Annons
Läs ocksåGavlegårdarnas hyror klara efter medling

– Vi står inför utmaningen att försöka bli Sveriges bästa allmännytta om två år. När vi frågat hyresgästerna i enkätform hur de vill att det ska gå till, har de gett uttryck för att de önskar förbättrad kvalité.  

– Nu ska vi försöka göra en del av de saker som efterfrågas. Och det kostar en slant, säger vd:n Stefan Lundqvist.

Sandvikenhus och Hyresgästföreningen har gjort upp om att träffas igen på tisdag.

Läs också16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningarHalvkroppsporträtt på Marcus Kjellin som står längst till höger i bild i en mörkblå skjorta. I bakgrunden syns ett bostadshus.

– Min förhoppning är att vi då landar ett avtal, säger Stefan Lundqvist.

Annons

 

 

 

Fakta: Kända utgångsbud

Bostadsföretag Yrkande Kr/kvm Antal lägenheter
Aefab, Ovanåker 1,6 procent 1 585
Gavlegårdarna * 1,8 procent 16,97 15 159
Nordanstigs Bostäder 1,2 procent

 752 

Sandvikenhus 2,0 procent 19,37 4 083
Rikssnittet 1,91 procent 18,70

* Från och med 2016-03-01.

Läs också Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.