Annons

Sara vill bjuda nyanlända grannar på fest

Gävleborg Sara Hansson i Herräng blev vinnaren när region Aros-Gävle lottade ut en månadshyra. För pengarna tänker hon bjuda sina nyanlända grannar på grillfest.

I förra numret av Hem & Hyra lottade Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle ut en månadshyra bland sina medlemmar. 

– Det kom många bra och behjärtansvärda motiveringar till varför man skulle vinna. Vi skulle gärna glädja alla deltagare med en månadshyra, men juryn valde till slut Sara, säger Petra Olofsson, kommunikationsstrateg på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Juryns motivering lyder: ”Genom att vinsten går till Sara kommer den många fler till del, och bidrar till ökad gemenskap och värme i området. Heja, Sara!”

Annons

Grattis Sara! Vad tänkte du när du fick höra att du vunnit?

– Jag blev jätteglad. Jag hade inte alls förväntat mig det, jag vinner aldrig någonting och har aldrig tur i spel. 

Vad betalar du i månadshyra?

– Vi betalar 8 209 kronor för en fyra på 89,9 kvadrat.

Läs ocksåAnnika Backlund svarar på kritiken mot AB-hem: "Jag vill vara en bra värd"Annika Backlund, halvkroppsproträtt, i blont hår och blåmönstrad kofta, mot en grå bakgrund med sol som faller in snett ovanför henne. AB-hem får kritik av hyresgäster på flera orter för brister i lägenheterna och i underhållet.

Vad ska du göra för pengarna?

Annons

– Vi har pratat om länge att vi vill ordna en fest för nya och gamla grannar, en grillfest där alla bidrar med varsin rätt. Vi har många nyinflyttade grannar som har flytt hit från olika länder. Med festen vill vi skapa gemenskap i området så att folk får lära känna varandra. Jag tror det minskar risken för att det blir prat, skitsnack, skvaller och bråk. Det finns människor i Herräng som inte gillar att det kommer nyanlända. Därför tror jag det är extra viktigt med en sådan här fest.

Läs också Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Hyresgästföreningen stöttar hyresgäster på Balkan med medlemspengar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.