HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Säsongsarbetare får ha lägenheten kvar

Göteborg Mannen har hyrt lägenheten sedan 2002, men bostadsrättsföreningen han hyr av menar att han inte bor där tillräckligt ofta och vill säga upp honom. Föreningen vill göra lägenheten till bostadsrätt. Men hyresgästen har fått rätt i hyresnämnden.

Hyresgästen har förklarat att han är säsongsarbetare i Sälen, men att lägenheten i Göteborg är hans fasta bostad och att han är folkbokförd på adressen. Förutom sitt säsongsjobb i Sälen mellan november och april är det lägenheten i Göteborg som är hans hem.

Sommaren 2016 hade han en tillfällig anställning på Mallorca, men det säger han var en engångsföreteelse. Det är också tveksamt om han kommer att fortsätta arbeta i Sälen under vintrarna i framtiden. Därför motsätter han sig bostadsrättsföreningens uppfattning om att hyresavtalet ska upphöra.

Läs ocksåHär är hyresgästerna som aldrig lockats av flyttvågen

Bostadsrättsföreningen å sin sida menar att mannen inte har behov av lägenheten och att det inte varit hans permanentbostad.

Hyresnämnden går på hyresgästens linje och menar att bostadsrättsföreningen inte har kunnat lämna några bevis för att mannen inte är permanent bosatt i lägenheten. Det skulle vara oskäligt för mannen om hyresförhållandet upphör, skriver man i sitt beslut. Nämnden anser att mannen under sanningsförsäkran har berättat att han har sitt hem och sitt fasta boende i lägenheten och ger honom därför rätt att ha kvar kontraktet.

Läs också Explosion av förrådsinbrott under pandemin – här är de värst drabbade kommunerna Gatan där förråden plundras: "Djungeltelegrafen går varm på Facebook" Erik vräks efter att ha vanvårdat lägenheten – "Förut hade jag snyggt hemma" Konsthandlare gjorde en tavla - vräks från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.