Annons

Säsongsarbetare får ha lägenheten kvar

Göteborg Mannen har hyrt lägenheten sedan 2002, men bostadsrättsföreningen han hyr av menar att han inte bor där tillräckligt ofta och vill säga upp honom. Föreningen vill göra lägenheten till bostadsrätt. Men hyresgästen har fått rätt i hyresnämnden.

Hyresgästen har förklarat att han är säsongsarbetare i Sälen, men att lägenheten i Göteborg är hans fasta bostad och att han är folkbokförd på adressen. Förutom sitt säsongsjobb i Sälen mellan november och april är det lägenheten i Göteborg som är hans hem.

Sommaren 2016 hade han en tillfällig anställning på Mallorca, men det säger han var en engångsföreteelse. Det är också tveksamt om han kommer att fortsätta arbeta i Sälen under vintrarna i framtiden. Därför motsätter han sig bostadsrättsföreningens uppfattning om att hyresavtalet ska upphöra.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bostadsrättsföreningen å sin sida menar att mannen inte har behov av lägenheten och att det inte varit hans permanentbostad.

Hyresnämnden går på hyresgästens linje och menar att bostadsrättsföreningen inte har kunnat lämna några bevis för att mannen inte är permanent bosatt i lägenheten. Det skulle vara oskäligt för mannen om hyresförhållandet upphör, skriver man i sitt beslut. Nämnden anser att mannen under sanningsförsäkran har berättat att han har sitt hem och sitt fasta boende i lägenheten och ger honom därför rätt att ha kvar kontraktet.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.