HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

SBB ger presentkort till hyresgäster för att rädda butiker

Höganäs Den privata hyresvärden i Höganäs ger bort ett presentkort motsvarande 200 kronor till sina hyresgäster med uppmaningen att stötta SSB:s kommersiella hyresgäster.
Foto: Kristina Wahlgren

Just nu kämpar många butiker och restauranger för att överleva ekonomiskt. Den privata hyresvärden Samhällsbyggnadsbolaget AB, SBB, gör nu vad de kan för att hjälpa både sina boende hyresgäster men även sina kommersiella.

För att underlätta för hyresgästerna ekonomiskt får de ett presentkort motsvarande 200 kronor att handla för i några av de lokala butikerna som har SSB som värd. Presentkortet ges i den lokala valutan Euronäs som endast går att använda i Höganäs kommun. I ett informationsbrev listas ett antal av SBB:s kommersiella hyresgäster som har verksamheter inom exempelvis hårvård, cykelreparationer och matbranschen.

Läs ocksåHyresgästföreningen Sydost vädjar till hyresvärdarna

De hyresgäster som är över 70 år och som enligt folkhälsomyndigheten ska begränsa sina sociala kontakter, kan få hjälp med att hämta maten av SBB:s fastighetstekniker.

Presentkortet är en engångsföreteelse och har skickats ut till 561 hushåll.

Fakta: Euronäs

Är ett presentkort som funnits i Höganäs sedan 2009. Det är en lokal valuta som endast går att använda i vissa butiker i Höganäs kommun.

Läs också Ängelholmshems före detta vd polisanmäld – och hela styrelsen går Konflikt in i det sista när Höganäshem höjer hyran Ägarna eniga om vinstuttag ur Förbo Årets hyreshöjning är klar för Landskronahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.