HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Seved får kameraövervakning

Malmö Länsstyrelsen beviljar polisen tillstånd att bedriva kameraövervakning i stadsdelen Seved i Malmö. Fyra kameror ska filma dygnet runt för att få ner brottsligheten i området.

I ansökan till länsstyrelsen hänvisar polisen till den ökade brottsligheten i området under de senaste 18 månaderna med bland annat öppen knarkhandel, detonerade handgranater och skottlossningar. 

Kamerorna kommer att spela in dygnet runt och täcker hela Rasmusgatan, Jespersgatan och Mogensgatan samt delar av Sofiagatan och Köpmansgatan. Inspelningarna ska vara i hög kvalitet för att kunna användas som bevis.

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

Kameraövervakningen är tänkt som ett komplement till andra insatser. Polisen har redan vidtagit en rad åtgärder men skriver i ansökan att dessa inte räcker för att trygga de boende på Seved. 

– Kameraövervakning av allmän plats innebär ett intrång i enskildas personliga integritet. Mot bakgrund av Polismyndighetens uppgifter om brottsutsatthet och hotbild finner Länsstyrelsen Skåne att övervakningsintresset i det här fallet väger över integritetsintressena, säger Henrik Kvennberg, ansvarig för beslutet på Länsstyrelsen Skåne.

Tillståndet är tidsbegränsat till två år. 

Läs ocksåAmir lurades av hyresbedragaren - hela familjen blev hemlös efter bluffen

Det är inte första gången kameror sätts upp på Seved. 2012 fick polisen tillstånd att under ett år filma på Rasmusgatan. Då gällde tillståndet bara kvällstid.

Läs också Så mycket kostade fusket i bostadskön – den misstänkte insidern krävs på miljonbelopp Omfattande brand i hyreshus i Malmö Malmövärd planterar 500 träd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.