Annons

Sjöbohem får föreläggande

Sjöbo Sjöbohem måste åtgärda bristerna i tvättstuga, ventilation, fönster och element i en fastighet i Äsperöd. Det kräver miljöförvaltningen, skriver Skånskan.

Det var efter att en av hyresgästerna slagit larm som miljöenheten i Sjöbo gjorde en inspektion av hyreshuset. Sjöbohem får nu ett föreläggande att senast den 30 oktober skriftligt till miljönämnden redovisa en utredning av skadorna i hyresgästens badrum liksom förslag till åtgärder och tidsplan för att undanröja de konstaterade bristerna i ventilationen, elementen, fönster och tvättstuga.

Sjöbohem är förvaltningschef Kent Tillberg tycker också att bolaget skulle haft möjlighet att vidta åtgärder innan miljöförvaltningen kopplades in.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Många av de här sakerna hade vi gjort vid om det bara hade felanmälts av hyresgästen, säger han till Skånskan.

Annons
Läs också Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen" Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Miljöförvaltningen: Övergivet hus skadar hyresgäster Uppgifter om kobror skrämmer grannar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.