Annons

Sjödin tar över i Traryd

Markaryd Sjödin fastigheter blir ny ägare av problemfastigheterna i Traryd och Strömsnäsbruk från 1 juli. Och för första gången får hyresgäster kompensation på grund av brister i förvaltningen av den tidigare ägaren.

Birgitta Andersson och hennes grannar på Torggatan i Traryd känner att en vändning är på gång.

– Det känns jättebra, jag hoppas bara att det blir bättre än det har varit för det har varit ganska så dåligt skött de sista åren. Sjödins är redan här, de är här ute nu och gör fint och jobbar med att rensa buskar så nu börjar det se jättebra ut, säger Birgitta Andersson.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Sjödin fastigheter är ett familjeägt företag med lägenheter i bland annat Landskrona och Helsingborg.

Annons

– Köpekontraktet är underskrivet och tillträdet är 1 juli men köparna har tagit på sig att förvalta fastigheterna från och med nu. Det är lite ovanligt men här så blev det den lösningen, säger Leif Friman, ombud för köparen.

Hyresgästerna har fått utstå både avsaknad av vatten, värme och el vid flera tillfällen under senare år. Men aldrig fått någon ekonomisk kompensation från ägarna.

Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.

När hyresgästerna 16 maj i år fick elen avstängd för att ägarna inte betalat sina räkningar krävde Hyresgästföreningen 500 kronor vardera i kompensation till sina medlemmar på Torggatan.  Något som ägarna gett klartecknen till.

Annons

– Det är fixat och det känns bra. Och det tackar vi verkligen för med tanke på allt som hänt, säger Birgitta Andersson.

Läs också Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.