Annons

Sju bikupor ställs ut i Stockholmshems områden

Stockholm I förmiddags invigde vd Ingela Lind Stockholmshems sjunde bikupa. Under våren har intresserade hyresgäster gått i cirkel för att lära sig om biodling.
Stockholmshem får 60 000 bin när bikupor sätts ut i bostadsområdena. Bina pollinerar växter på balkonger och gårdar och ger hyresgästerna större skördar., Josefina Oddsberg från Bee Urban tar hand om bina och håller studiecirkel för intresserade hyresgäster. Här beskriver hon hur bin håller på att utrotas i världen, vilket får katastrofala följder., Första träffen ute är det för kallt för både bin och människor – bikuporna får visas i växthus. Åke Kestner, biodlare på Bergianska trädgården håller låda., Det är på ramar av den här typen som bina bygger sina vaxkakor. För att hjälpa dem får de en mall, som smälts fast med hjälp av ström., I videlunden står bikupor som övervintrat och nu ska få nya ramar att samla nektar och lägga larver i. Vintern har gått hårt åt bisamhällena., Drottningen är större och märkt med en färgklick för att man lättare ska kunna se henne. Efter vintern har aktiviteten i kupan kommit igång.

Stockholmshem fortsätter sin satsning på bikupor i bostadsområden. I år ställer man ut sju kupor i samarbete med Hyresgästföreningen och företaget Bee Urban. Stockholmshem får på det här sättet 60 000 nya hyresgäster.

Bikuporna finns i Hökarängen, Aspudden, Skärholmen, Årstadal och på Södermalm. På flera platser kompletterar de Stockholmshems satsning på odlingslotter.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Aktiva hyresgäster från de bostadsområden som berörs får gå studiecirkel för att lära sig mer. Två träffar med teori kompletteras med tre träffar hos biodlare Åke Kestner på Bergianska trädgården.

Annons
Läs också Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Gran föll från åttonde våningen och träffade bil – ”trodde det var en bomb” Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt" Ökad trygghet och knarkbeslag – stora vinster med projektet ”Trygga trappan”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.