Annons

Sjukhuset i Sollentuna kan bli hyresrätter

Sollentuna Kommunfullmäktige har beslutat att ge Sollentunahem i uppdrag att förhandla med landstingets fastighetsbolag Locum om att köpa den byggnad som i dag fungerar som sjukhus. Förslaget kan innebära upp till 400 allmännyttiga hyresrätter i ett attraktivt läge.
– Det är ett extremt bra läge, det är havsutsikt åt ena hållet med pendeltåg och Sollentuna centrum åt det andra, säger kommunalrådet Lennart Gabrielsson (fp).
Sollentunahem har omvandlat ungefär 800 lägenheter de senaste åren och behöver inte ta några lån för att genomföra affären. Sjukhuset står just nu delvis tomt.
Äldreboendet ska över tiden flyttas ut eftersom byggnaden inte har den kvalitet som kommunen vill kunna erbjuda.

Lennart Gabrielsson tror inte att det blir några större problem för hyresgäster och äldre och sjuka att samsas i byggnaden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
– Det är inget främmande att ha en vårdcentral på nedre botten och hyresrätter högre upp.
 
Men han vill egentligen inte spekulera i några tidsperspektiv.
– Det kan gå hur fort som helst, jag hoppas att vi kan komma till skott och ta ett inriktningsbeslut det här året. Sen borde inte förhandlingen vara så komplicerad.  
– Förhoppningsvis kan vi renovera så lite som möjligt. Min ambition är att vi inte sätter igång med en totalrenovering eftersom det kan få effekter på hyran.​

Annons
Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter Folkets hus till salu kan bli bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.