HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skottlossning och misshandelsanklagelser i dramatisk hyresfejd i Dalsland

Vänersborg Det har varit rena vilda västern i den lilla byn. Det handlar om skottlossning och anklagelser om mordförsök mellan grannarna. Värden vill ha en av sina hyresgäster vräkt efter alla bråk och hot om våld. Och nu har hyresnämnden fått avgöra tvisten mellan värden och hyresgästen. Bråket mellan grannarna kan de nog däremot inte rå på.
Fasadskylt Hyres- och arrendenämnden i Göteborg
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Hyresnämnden i Göteborg har fått avgöra striden mellan den privata värden och hans hyresgäst. Anklagelserna om våldsamheter har haglat mellan parterna.

Det tycks ha gått vilt till i den lilla dalsländska orten om man ska tro på vittnesmålen i ett ärende i hyresnämnden. Här berättas om hur grannarna hotat varandra, kört på varandra med bil och dessutom ska en person ha skjutit med gevär inne i en lägenhet för att kunna skylla på en granne för att få honom vräkt. Hyresvärden menar att hans hyresgäst också hotat att bränna ner hela huset.

Ärendet som nu avgjorts av hyresnämnden är en lång historia, som börjar när en man hyr sin lägenhet 2016 av en privat hyresvärd i Dalsland. Mannen kommer på kant med några av grannarna och det blir stridigheter mellan dem. Mannen kommer inte heller överens med sin hyresvärd, bland annat för att hyresgästen påpekar felaktigheter i lägenheten han hyr och i dess omgivning. Hyresgästen menar bland annat att råttor är ett stort problem i och kring huset där han hyr sin lägenhet.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

När så hyresvärden vill ha mannen vräkt hänvisar han till olika händelser mellan boenden i huset under de senaste åren. Det handlar om handgemäng mellan grannarna där den manlige hyresgästen anklagas för att vid flera tillfällen ha klivit in framför bilen då hans kvinnliga granne kommit körande. Syftet ska, enligt kvinnan, ha varit att få det att framstå som att han har blivit påkörd. Kvinnan säger också att hennes manlige granne har smällt igen bildörren över hennes ben så att hon kommit i kläm.

Mannen anklagas också för att ha spridit kränkande historier om sina grannar och för att ha skickat hotfulla och olustiga brev till grannarnas barn.

Hyresvärden säger att den manlige hyresgästen har hotat honom flera gånger och att han har hotat att bränna ner hyresfastigheten, vilket den anklagade nekar till och menar att han istället satt upp brandvarnare i huset på eget bevåg. Och att både han och hans mamma har, för dem, ovärderliga saker i bostaden.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Den anklagade hyresgästen har en helt annan version om vad som hänt. Han berättar att det handlar om att hyresvärden vill ha honom vräkt för att slippa åtgärda fel i bostaden.

Hyresgästen anser att han falskeligen anklagas för flera saker och som de värsta anklagelserna uppger han vara när en av grannarnas sambor falskt polisanmält honom för att ha försökt skjuta denne. Och när en av hyresvärdens anställda skjutit inne i sin egen bostad för att sedan påstå att det var hyresgästen som varit där för att skjuta och försöka döda den anställde. Det resulterade i att den anklagade hyresgästen satt frihetsberövad hos polisen i 15 dygn innan han friades från alla misstankar.

Nu har hyresnämnden fällt sitt avgörande och i sitt beslut har man kommit fram till att flera av påståendena om störningar från den manlige hyresgästen ligger så långt tillbaka i tiden att man inte kan ta hänsyn till dem. Hyresgästen nekar till samtliga anklagelser och nämnden går på hans linje. Därmed kan den manlige hyresgästen bo kvar i sin lägenhet.

Läs ocksåBröderna Kopp vräks – lägenheter ska bli bröllopssviterBröderna Kopp sitter i solen på trädäcket bara ett stenkast från Kalmarsund.
Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Ingen tredje chans för slarvig hyresgäst - nu vräks han

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.