HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skuldsatt hyresvärd insnöad i bil

Örebro I höstas beslutade hyresnämnden att hyresvärdens fastigheter skulle tvångsförvaltas. I lördags hittades han efter två månader insnöad i en bil.

Hyresvärden tog sin bil och åkte norrut. Enligt uppgifter till annan media, tyder mycket på att han flydde från de skulder som fick hans fastigheter att sättas under tvångsförvaltning i Örebro län.

Kronofogden uppger till Hem & Hyra att hyresvärden har en skuld på närmare 4000 kronor och ett betalningsföreläggande på närmare 34 000 kronor. Under hösten 2011 har 17 betalningsförelägganden funnits registrerade men avslutats. Däribland en skuld på nästan 1,5 miljoner.

Läs ocksåObetalda räkningar ‒ nya uppgifter i skandalhusets arvodestvist

Hyresvärden är från den Värmländska delen av Örebro län. Och sedan i slutet av augusti 2011 står hans fastigheter under tvångsförvaltning, efter en ansökan från Hyresgästföreningen i Örebro. Hyresgästerna hade då varit utan varmvatten i elva dagar eftersom värden inte hade betalat fastighetens elräkningar.

Av hyresnämndens handlingar framgår det att det inte är första gången hyresvärden försvunnit. Han dök inte upp vid någon av de förhandlingar som hölls inför beslutet om tvångsförvaltning. Och för hyresgästerna hade han varit oanträffbar sedan årsskiftet 2010/2011, vilket var ett av skälen till att hyresnämnden beviljade tvångsförvaltning.

Läs också Landskrona stad överklagar dom mot skandalfastighet i Landskrona Tvångsförvaltning av skandalfastigheten i Landskrona upphör Lars-Erik Perssons anhöriga tar arvodestvist till Svea hovrätt Tvångsförvaltningen i Hägersten överklagas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.