HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skuldtyngd hyresgäst hos Malmö stad vägrar flytta

Malmö Hyresgästen har inte betalat hyra sedan maj förra året för lägenheten han hyr i andra hand av Malmö stad. Nu är han skyldig kommunen 70 000 kronor.
Foto: Anders Paulsson

Malmö stad hyr ut över 1 300 lägenheter i andra hand genom så kallade sociala kontrakt. Det är en väg in på bostadsmarknaden för den som av olika skäl har svårt att få in en fot eller som inte alls har möjlighet att få ett förstahandskontrakt. Målet är att kunna ta över kontraktet själv.

Men för en hyresgäst i Hyllie blir det svårt. Han har slarvat rejält med hyran och är nu skyldig Malmö stad 70 000 kronor i obetalda hyror. Kommunen fick nog förra året och sade därför upp mannen från kontraktet. Eftersom det handlar om ett andrahandskontrakt har mannen inget besittningskydd, han har alltså inte rätt att bo kvar. Ändå är det just det han gör. Han slutade att betala hyra i maj förra året men har vägrat att flytta. Kronofogden har inte kunnat delge mannen och i slutet av förra året tvingades därför Malmö stad att vända sig till Malmö tingsrätt för att få hjälp med att vräka mannen. Enligt tingsrättens dom ska mannen nu avhysas.

Läs ocksåSkrek ut sitt hat och önskade livet ur grannens barn – nu vräks hon
Läs också Efter Hem & Hyras avslöjande: Kroniskt sjuka Agnes, 85, får bo kvar Lämnade dörr öppen - fick gå från lägenheten för gott Värden vill vräka kroniskt sjuka Agnes, 85 – saknar själv bygglov Kroniskt sjuka Agnes, 85, kastas ut mitt under pandemin

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.