Annons

Skuldtyngd hyresgäst hos Malmö stad vägrar flytta

Malmö Hyresgästen har inte betalat hyra sedan maj förra året för lägenheten han hyr i andra hand av Malmö stad. Nu är han skyldig kommunen 70 000 kronor.
Foto: Anders Paulsson

Malmö stad hyr ut över 1 300 lägenheter i andra hand genom så kallade sociala kontrakt. Det är en väg in på bostadsmarknaden för den som av olika skäl har svårt att få in en fot eller som inte alls har möjlighet att få ett förstahandskontrakt. Målet är att kunna ta över kontraktet själv.

Men för en hyresgäst i Hyllie blir det svårt. Han har slarvat rejält med hyran och är nu skyldig Malmö stad 70 000 kronor i obetalda hyror. Kommunen fick nog förra året och sade därför upp mannen från kontraktet. Eftersom det handlar om ett andrahandskontrakt har mannen inget besittningskydd, han har alltså inte rätt att bo kvar. Ändå är det just det han gör. Han slutade att betala hyra i maj förra året men har vägrat att flytta. Kronofogden har inte kunnat delge mannen och i slutet av förra året tvingades därför Malmö stad att vända sig till Malmö tingsrätt för att få hjälp med att vräka mannen. Enligt tingsrättens dom ska mannen nu avhysas.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.