HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Slog granne i porten – tvingas flytta

Malmö Hyresnämnden ser allvarligt på uppgifterna om att 68-åringen i Malmö två gånger ska ha attackerat en granne. Kontraktet ses som förverkat och nu måste han flytta.

I bakgrunden ligger två anmälningar. En är nedlagd och den andra utreder polisen fortfarande. Men hyresnämnden menar att anmälningarna i sig och offrets detaljerade vittnesmål inför polisen ändå räcker.

Läs ocksåBoråsområden fortsatt klassade på polisens lista

Det handlar om två tillfällen under hösten 2018 då 68-åringen ska ha gett sig på sin granne med sparkar och slag. Polisen larmades båda gångerna till hyreshuset och ena gången körde ambulansen brottsoffret, grannen, till sjukhus. Det framgår av hyresnämndens beslut.

Den utpekade våldsverkaren har berättat att han stört sig på ljud från grannens lägenhet och blivit arg men nekar till att ha slagit någon. Den drabbade grannen å sin sida menar att han inte ens känner 68-åringen.

MKB beskriver incidenterna som allvarliga störningar och har velat se 68-åringens kontrakt förverkat. Detta ger nu hyresnämnden stöd för och menar att det som ska ha hänt är allvarligt. Enligt beslutet måste mannen flytta men han får fram till början av sommaren på sig att packa ihop sin saker och lämna lägenheten.

Läs ocksåPolisen: Det går åt rätt håll i Fröslunda och Lagersberg
Läs också Landskronabo kastade ölburkar – sägs upp Hotade skära halsen av granne efter tvist om tvättid – sägs upp Tröttnade på skällande hund - hyresgäst sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.