Annons

Slog granne i porten – tvingas flytta

Malmö Hyresnämnden ser allvarligt på uppgifterna om att 68-åringen i Malmö två gånger ska ha attackerat en granne. Kontraktet ses som förverkat och nu måste han flytta.

I bakgrunden ligger två anmälningar. En är nedlagd och den andra utreder polisen fortfarande. Men hyresnämnden menar att anmälningarna i sig och offrets detaljerade vittnesmål inför polisen ändå räcker.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det handlar om två tillfällen under hösten 2018 då 68-åringen ska ha gett sig på sin granne med sparkar och slag. Polisen larmades båda gångerna till hyreshuset och ena gången körde ambulansen brottsoffret, grannen, till sjukhus. Det framgår av hyresnämndens beslut.

Annons

Den utpekade våldsverkaren har berättat att han stört sig på ljud från grannens lägenhet och blivit arg men nekar till att ha slagit någon. Den drabbade grannen å sin sida menar att han inte ens känner 68-åringen.

MKB beskriver incidenterna som allvarliga störningar och har velat se 68-åringens kontrakt förverkat. Detta ger nu hyresnämnden stöd för och menar att det som ska ha hänt är allvarligt. Enligt beslutet måste mannen flytta men han får fram till början av sommaren på sig att packa ihop sin saker och lämna lägenheten.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.