Annons

Snart börjar sommarjobbet

Sandviken 55 arbetslösa ungdomar ska i sommar hjälpa till att sköta gräsmattor och planteringar hos Sandvikenhus. Anställningarna finansieras bland annat av Göranssonska stiftelserna. Sandvikenhus vd hoppas att fler lokala företag följer exemplet och erbjuder jobb.
Foto: Mats Jonsson
Mussie Tewelde, Nora Österberg, Alva Gullberg och Elin Stigenberg ska alla jobba hos Sandvikenhus i sommar.

På tisdagsförmiddagen bjöds ungdomarna på frukost i Folkets hus. Mussie Tewelde, Nora Österberg, Alva Gullberg och Elin Stigenberg är fyra av dem som ska sommarjobba.

– Det här är mitt första sommarjobb så det ska bli väldigt spännande. Jag ser fram emot att få träffa nya människor och se hur det fungerar ute på en arbetsplats, säger Nora.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Elin Stigenberg ska också hon ut på första sommarjobbet:
– Det är bra att komma ut och få arbetserfarenhet och lära sig nya saker. Jag ser fram emot de här tre veckorna. Det ska bli kul!

I ett pressmeddelande skriver Sandvikenhus vd Stefan Lundqvist att en av de viktigaste strategiska frågorna för Sandviken är just att kunna erbjuda ungdomar jobb:

Annons

– Arbetslösheten i Sandviken är mycket hög och vi utmanar alla företag, stora som små, att följa vårt exempel och erbjuda sysselsättning.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Sandvikenhus har också för första gången anställt trivselvärdar. De tre värdarna arbetar under sommarlovet på Nya Bruket med i första hand trygghet och trivsel.

Två boendekonsulenter är redan anställda och sedan i våras arbetar de även kvällstid och det ska trivselvärdarna också göra.

Annons

 

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.