Annons

Sommarläger gav mersmak

Göteborg I början av juli anordnade Södra Lövgärdets LH ett sommarläger för barn och ungdomar i området – något som gick över förväntan, tycker arrangörerna.
Foto: Magnus Åsblad
Pia Leppäniemi, Emma Grahn och Therese Al-Jarouchi är alla engagerade i Södra Lövgärdets LH. Alla tre var med på lägret i somras.

Lägret har precis avslutats och barn och vuxna återvänt hem när Hem & Hyra träffar Pia Leppäniemi, Emma Grahn och Therese Al-Jarouchi från den lokala hyresgästföreningen Södra Lövgärdet. De skiner upp när de får frågan om hur det hela varit.

– Vi fick tillbaka hundra gånger med än vi hade tänkt oss. Det var fullt ös från morgon till kväll, säger Pia Leppäniemi.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Totalt har 26 barn, flera föräldrar och tre aktiva från den lokala föreningen tillbringat en vecka på Gråbogården i Lerums kommun. Schemat har varit fullspäckat, med minst två aktiviteter varje dag. Det har målats t-shirts, spelats brännboll, fotboll och lekts säckhoppning.

– Kanoterna var förstås jättepopulära, så de hade vi hela veckan, säger Therese Al-Jarouchi. Bastun var himla rolig också, barnen skulle basta hela tiden.

Annons

Redan förra året anordnade föreningen ett kortare sommarläger, och tidigt började man planera för ett nytt år 2013. När så Hyresgästföreningens barn- och ungdomsfond i våras gav föreningen ett stipendium på nära 27 000 kronor kunde lägret genomföras i större skala utan att man behövde snåla.

Läs ocksåRisk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!"Elin Grönlund är ordförande för den lokala Hyresgästföreningen på Assberg i Skene.

Många av barnen som följde med på lägret har annars svårt att komma hemifrån på somrarna. Därför var det extra kul att se deras glädje, berättar Pia Leppäniemi.

– Föräldrarna till en tjej som var med säger att hon inte lett så mycket på hela året som hon gör på fotografierna från lägret.

– Dessutom fanns det flera barn som aldrig hade träffats tidigare, fast de kanske bor på samma gård. Nu har de börjat leka med varandra. Det är också roligt att se; gemenskaperna som uppstår efteråt, lägger Theres Grahn till.

Annons
Läs ocksåHär är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!"

Under veckan som lägret höll på spred sig ryktet till allt fler ungdomar i området. Pia Leppäniemi och de andra i den lokala föreningen fick frågor om inte också andra kunde få komma? Fast då var det redan fullt, säger Pia Leppäniemi.

– Jag tror mycket på mun mot mun-metoden, att folk i området pratar om lägret. Därför tror jag att intresset kommer vara ännu större nästa år.

Läs också Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" "Mamma, jag vill inte bo granne med han" - så hanterar du barnens oro för grannen Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.