HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sonny Modig tvingas lämna MKB

Malmö MKB:s vd Sonny Modig får inte fortsatt förtroende av bolaget styrelse när förordnandet löper ut i augusti nästa år Även vice vd Haqvin Svensson lämnar bolaget.

UPPDATERAD. Vid senaste styrelsemötet den 24 september behandlades vd-frågan i det kommunala bostadsbolaget MKB. Sonny Modig har ett förordnande som upphör den 31 augusti 2013. Frågan om han skulle få fortsatt förtroende splittrade styrelsen. Den borgerliga oppositionen ville att förordnandet skulle förlängas i två år men den rödgröna majoriteten gav inte Sonny Modig fortsatt förtroende.

Ordförande Lars Svensson är förtegen om anledningen till att styrelsen låter Sonny Modig gå.

Läs ocksåPolitikernas krav: Träng ihop fler i samma lägenhet

– Han fyller 65 år och har varit här i 6 år. Mer än så vill jag inte säga. Vad jag vet är protokollet inte justerat ännu, säger han.

Är styrelsen nöjd med hur bolaget drivits?

– Jag är nöjd. Vi anstränger oss verkligen för att leva upp till det som står i ägardirektiven. Vi bygger så mycket vi kan.

Läs ocksåCorona ställer in skånska visningar – kan pågå länge

Samtidigt lämnar även vice vd, Haqvin Svensson, MKB. Han har sagt upp sig från årsskiftet. Lars Svensson tror inte att ledarbytet kommer att innebära någon ny inriktning för bolaget.

–  Jag tror inte att en ny vd kommer att finna några nya infallsvinklar utan inriktningen, den finns där. Någon ny vice vd kommer vi inte att rekrytera utan det blir en ekonomichef vlket innebär en besparing.

Sonny Modig själv tar styrelsens beslut med ro.

Läs ocksåHär är inga rökare välkomna

Jag har varit inställd på att gå och det är ingen större dramatik för mig. Men hade styrelsen varit enig hade jag varit beredd att stanna.

Vad ska du göra sen?

– Det pensionärer brukar göra


Rättelse: Detta är en uppdaterad version av artikeln. Haqvin Svensson har inget förordnande som Hem & Hyra ursprungligen uppgav. Redaktionen beklagar misstaget. 

Läs också Hyresgäster protesterar: 700 namn ska stoppa byggplaner Ny mångmiljonvinst för allmännyttan i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.