HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stadsholmen väntar med ombildning

Stockholm Styrelsen beslutade på onsdagen för andra gången att bordlägga ärendet om att erbjuda hyresgäster att ombilda. Bolaget har 94 bostadsrättsföreningar som väntar på besked, ansökningarna gäller 1.120 av bolagets 1.650 lägenheter.

– Vi redovisar inte vilka fastigheter det gäller förrän efter styrelsens beslut, säger Sven Belfrage, vd i Stadsholmen. Men det stämmer att styrelsen bordlagt frågan för andra gången.

Stadsholmen äger och förvaltar kulturhus i Stockholm och är dotterbolag till Svenska Bostäder. Styrelsen är densamma, med ett undantag. Samfundet S:t Erik, som bildade bolaget på 20-talet, har fortfarande 10 procent av aktierna och en styrelsepost. Styrelsen är delad i fråga om ombildningar:

Läs ocksåMaktskifte stoppar ombildningar i GöteborgHyresgästföreningen har i flera år protesterat högljutt mot planerna på att ombilda tusentals kommunala hyresrätter till bostadsrätter. Tarja Jokinen i Hjällbo är en av de hyresgäster vars hus varit till salu.

– I den här frågan är positionerna klara, säger Folke Dellström, Samfundet S:t Eriks ledamot i styrelsen. Vi har satt upp kriterier för eventuell försäljning, det rör sig bara om en handfull fastigheter.

Den ståndpunkten har också folkpartiet. Med sin röst blir man tungan på vågen:

– Det har varit vår linje sedan lång tid tillbaka att kåkarna ska vara i stockholmarnas ägo, bekräftar Anders Åström, pressekreterare på folkpartiet i Stockholm.

Läs ocksåSå påverkas du som hyresgäst av budgeten i GöteborgÖkad byggtakt och bättre skydd för renovräkning ingår i Göteborgs nya budget, utformad av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Nästa sammanträde i styrelsen hålls den 4 december. Innan beslut fattas görs inga underhållsåtgärder i de fastigheter där det finns intresseanmälan.

Läs också Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.