Annons

Stadsholmen väntar med ombildning

Stockholm Styrelsen beslutade på onsdagen för andra gången att bordlägga ärendet om att erbjuda hyresgäster att ombilda. Bolaget har 94 bostadsrättsföreningar som väntar på besked, ansökningarna gäller 1.120 av bolagets 1.650 lägenheter.

– Vi redovisar inte vilka fastigheter det gäller förrän efter styrelsens beslut, säger Sven Belfrage, vd i Stadsholmen. Men det stämmer att styrelsen bordlagt frågan för andra gången.

Stadsholmen äger och förvaltar kulturhus i Stockholm och är dotterbolag till Svenska Bostäder. Styrelsen är densamma, med ett undantag. Samfundet S:t Erik, som bildade bolaget på 20-talet, har fortfarande 10 procent av aktierna och en styrelsepost. Styrelsen är delad i fråga om ombildningar:

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

– I den här frågan är positionerna klara, säger Folke Dellström, Samfundet S:t Eriks ledamot i styrelsen. Vi har satt upp kriterier för eventuell försäljning, det rör sig bara om en handfull fastigheter.

Annons

Den ståndpunkten har också folkpartiet. Med sin röst blir man tungan på vågen:

– Det har varit vår linje sedan lång tid tillbaka att kåkarna ska vara i stockholmarnas ägo, bekräftar Anders Åström, pressekreterare på folkpartiet i Stockholm.

Annons
Läs ocksåEfter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation

Nästa sammanträde i styrelsen hålls den 4 december. Innan beslut fattas görs inga underhållsåtgärder i de fastigheter där det finns intresseanmälan.

Läs också Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.