Annons

Stadsodlare träffas i Fatbursparken på lördag

Södermalm Lördagen den 6 september hålls den första Stadsodlarfestivalen i Stockholm. Arrangörerna räknar med 100 000 besökare.

I helgen fylls Fatbursparken av odlare, höns, kompostmaskar och bin. Det är Stadsodlarfestival i Fatbursparken på lördag mellan 12 och 18.

Hyresgästföreningen och Stockholmshem är två av festivalens samarbetspartners.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Vi kommer att ha sju lokala hyresgästföreningar som håller på med stadsodling på sina gårdar. Det är allt från biodlare till honungslotteri till försäljning av egna produkter, hönsgård och en balkongodling, berättar Adisa Handzic, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

I Stockholmshems tält kommer resultatet av en fototävling visas upp och tre vinnare ska utses.

Annons

– Vi vill visa att vi arbetar för en grönare stad. Det pågår en massa aktiviter i lokala hyresgästföreningar. De berättar gärna hur man själv kan få till odling på gården, säger Adisa Handzic.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

Från scenen spelas musik och ges föredrag. Bland andra kommer Elizabeth Calderon Lüning och berättar om Prizessinnengarten i Berlin. Och politiker debatterar stadsodling under ledning av vetenskapsjournalisten Karin Bojs.

Dessutom väntas bladrekord i form av en sallad med tusen olika salladssorter serverad i ett badkar, fröbyte, blommor, frukt och grönsaker från ett tjugotal koloniföreningar samt gårdsodlare från Södermalm, Hässelby strand, Gubbängen, Hökarängen och Skärholmen.

Annons
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.