Annons

Ståhls slutar med bostäder

Norrköping Castellum köper Henry Ståhls lokaler för 2,4 miljarder. Med affären går Ståhls i graven som hyresvärd för bostäder då verksamheten byter namn till Heimstaden.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyresvärden Henry Ståhls byter namn till Heimstaden.

I december förra året köpte norska Heimstaden upp den familjeägda hyresvärden Henry Ståhls fastigheter i Norrköping, med ett bestånd av både bostäder och lokaler i bland annat Norrköping, Linköping, Örebro och Solna.

Nu väljer Heimstaden att renodla Ståhls till att bli ett bolag för uthyrning av kommersiella lokaler. I samband med detta säljs bolaget till de nya ägarna Castellum, som genom dotterbolaget Corallen bland annat övertar 21 fastigheter med lokaler och kontor i Norrköping och Linköping.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hela affären omfattar 27 fastigheter och är värderad till 2,4 miljarder kronor. Köpet sker genom att aktierna i Ståhls förvärvas i två steg och är tänkt att vara genomförd i juni 2015.

Annons

– Vi står kvar som ägare till Ståhls bostäder, men verksamheten kommer byta namn till Heimstaden under året. Troligen i sommar när affären är klar. I övrigt kommer det inte ske några förändringar, det är samma adminstration och samma personalstyrka som tidigare, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Castellum och Heimstaden har samtidigt ingått ett samarbetsavtal om att satsa på stadsutveckling och nyproduktion i samband med byggandet av järnvägen Ostlänken.

Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.

– Det här syftar till att vi gemensamt skapar resurser till nyproduktion av blandfastigheter med både bostäder och kommersiella lokaler, där vi kan satsa på bostäder i de här projekten. Om alla formella beslut är på plats så är vi beredda på att bygga 100-200 bostäder per år i regionen Linköping-Norrköping i ett antal år framöver, säger Patrik Hall.

Annons
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Livsfarlig smitta i hyreshus kan ha kommit från rörstumpar och handdukstorkar Hyresbasen om direktaviseringen i Malmö: ”Fel att göra så”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.