HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Stångåstaden får miljöpengar

Linköping Stångåstaden får 1,3 miljoner kronor från Naturvårdsverket för sitt arbete med att göra tvättstugor mer energisnåla.

Det var redan 2007 som det kommunala bostadsbolaget ansökte om statsbidrag för sina planerade energieffektiviseringar. Då lovade Stångåstaden bland annat att spara minst 1,2 miljoner kilowattimmar per år genom åtgärderna. Resultatet blev drygt 1,3 miljoner kilowattimmar och bolaget uppfyller därmed kraven för att få pengarna.

”Det känns skönt nu att vara i hamn med detta stora projekt. Samtidigt är det en liten del i vårt mål att minska den köpta energin med 25 procent till 2025”, skriver Stångåstadens energistrateg Teodor Hovenberg i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåJulklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Den sammanlagda kostnaden för projektet blev nio miljoner kronor, men eftersom minskad förbrukning ger lägre kostnader så beräknas satsningen ha betalat sig själv på fem år.

Annons
Läs också Dvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Skebo satsar på hållbarhet och trygghet för sina hyresgäster Solgård i Tranemo ska bli snyggt, fräscht och tryggt för alla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.