Annons

Statligt bidrag ger nyrenoverade gårdar i Trelleborg

Trelleborg När Trelleborgshem renoverar gårdarna på Malörten är Boverket med och betalar. Totalt får Trelleborgshem 10,1 miljoner kronor i statligt bidrag.
Foto: Kristina Wahlgren/Andreas Brunner
Trelleborgshem får 10,1 miljoner kronor för att renovera de fem gårdarna på Malörten.

Renoveringen av de fem gårdarna på Malörten kommer att dra igång under 2019. Hela projektet kostar drygt 20 miljoner kronor och bidraget från Boverket täcker hälften av kostnaden.

– Mycket glädjande besked, och vi ser fram emot att kunna skapa framtidens gårdar tillsammans med våra hyresgäster, säger Ricardo Klemensson, fastighetschef på AB TrelleborgsHem.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Målet med renoveringen är att stimulera till aktivitet och social gemenskap i bostadsområdet. Samtidigt uppger Trelleborgshem att ”bostadsområdets gestaltning bevaras eller utvecklas” genom renoveringen. Bostadsområdet består av 140 lägenheter i två-våningslängor och byggdes i slutet av 1960-talet. Innan renoveringen drar igång kommer Trelleborgshem att arrangera workshops med de boende men det står redan nu klart att projektet bland annat innebär asfaltering av gångvägar, nya lekredskap på lekplatserna, ny belysning och ett utegym.

– Malörten är ett av de områden som omfattas av förordningen om stöd till utemiljöer i vissa område, vilket gett oss möjlighet att söka ekonomiskt stöd för projektet, säger Ricardo Klemensson.

Annons
Läs också Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Därför kan det byggas rum utan fönster redan nästa år: "Sämre än poliscell" Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.