HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Statligt stöd ger en ny lägenhet

Valdemarsvik Valdemarsvik får en nybyggd hyreslägenhet till sommaren. Detta efter att den privata hyresvärden Kerpator beviljats investeringsstöd.

I höstas presenterade regeringen ett nytt investeringsstöd för att få fart på byggandet av nya hyreslägenheter. Under våren har länsstyrelserna fördelat och beviljat pengar till ett antal projekt runt om i landet.

Den privata hyresvärden Kerpator, med ett tiotal lägenheter i Väderstad och Valdemarsvik, är ett av bolagen i Östergötland som får ta del av stödet. Genom bidraget på cirka 90 000 kronor kan de bygga om fastigheten på Norrgatan i Valdemarsvik och skapa ytterligare en hyreslägenhet.

— Det handlar om ett hus med fem lägenheter där vi bygger om ett förråd och en lokal på bottenplanet och gör om det till en lägenhet. Vi håller på och gör det sista nu, allt ska vara klart för uthyrning till den förste juni, säger Daniel Karlsson på Kerpator.

Totalt beräknas ombyggnationen kosta bolaget en halv miljon kronor.

— Vi har haft tankar på att göra något, men det här stödet var det som hjälpte till att få i gång det, säger han.

Hur ser efterfrågan ut på lägenheter i Valdemarsvik?

— Historiskt så har det varit bekymmer med överskott, men de senaste åren så har befolkningen ökat lite grann och även efterfrågan på bostäder. Vi har inte märkt av några problem att hyra ut, förklarar Daniel Karlsson.

 


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.