Annons

Stephanie hjälper andra studenter till rätta

Västerås Stephanie Fors, 21, är studentvärd hos Mimer i Västerås. Mot en ersättning på 700 kronor i månaden hjälper hon andra studenter i sitt område.

Vad gör en studentvärd?

– Jag välkomnar nya hyresgäster, informerar om regler och lånar ut nyckeln till samlingslokalen och ordnar en del sociala event. Tanken är att jag ska vara en länk mellan Mimer och de boende, föra fram förslag på vad som kan förbättras och så.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varför ville du bli studentvärd?
– För att förenkla vardagen för andra. Om man får spontanbesök en kväll och vill låna samlingslokalen går inte det om det inte finns en studentvärd. Sen har jag haft liknande jobb tidigare. Som 13-åring började jag på en internatskola i England, och då hade jag ett uppdrag som hussyster.

Vad har uppdraget gett dig personligen?
– Att vara ett socialt ansikte utåt och kreativ med problem som uppstår. Och jag har förbättrat mina förståelse för andra kulturer. Här bor studenter från hela världen.

Annons
Läs också Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.