HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stephanie hjälper andra studenter till rätta

Västerås Stephanie Fors, 21, är studentvärd hos Mimer i Västerås. Mot en ersättning på 700 kronor i månaden hjälper hon andra studenter i sitt område.

Vad gör en studentvärd?

– Jag välkomnar nya hyresgäster, informerar om regler och lånar ut nyckeln till samlingslokalen och ordnar en del sociala event. Tanken är att jag ska vara en länk mellan Mimer och de boende, föra fram förslag på vad som kan förbättras och så.

Läs ocksåHyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska låsUlla Öderyd Åberg till vänster med långt ljusbrunt hår, ljusgrå mössa och halsduk, mörk vinterjacka, blåjeans som är upprullade nertill och svarta kängor, lutar armen mot dörrhandtaget till porten. Till höger Inga-Britt Berg i ljusgrå kortare frisyr, glasögon, svart halsduk, ljusgrå yllekappa, blåjeans som är upprullade nertill och mörka sportskor. I förgrunden till vänster om dem syns baklyset, pakethållaren och sadeln på en cykel. Porten har ett elektroniskt lås och Ulla har haft problem att komma in med sin tagg.

Varför ville du bli studentvärd?
– För att förenkla vardagen för andra. Om man får spontanbesök en kväll och vill låna samlingslokalen går inte det om det inte finns en studentvärd. Sen har jag haft liknande jobb tidigare. Som 13-åring började jag på en internatskola i England, och då hade jag ett uppdrag som hussyster.

Vad har uppdraget gett dig personligen?
– Att vara ett socialt ansikte utåt och kreativ med problem som uppstår. Och jag har förbättrat mina förståelse för andra kulturer. Här bor studenter från hela världen.

Läs också Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster Oenighet om 2021 års hyror: här har förhandlingarna strandat Allt fler hyresgäster kameraövervakas i Västerås Kameror fick slut på bilbränderna i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.