Annons

Stockholmshem bygger 800 nya lägenheter

Stockholm Igår beslutade Stockholmshem att bygga ungefär 800 nya hyresrätter i tre olika projekt i Annedal, på Södermalm och i Västertorp.

– Jag tror inte att det är många byggherrar i landet som kommer att bygga lika många hyresrätter som vi de närmaste åren, säger Björn Ljung, (FP) ordförande i Stockholmshem i ett pressmeddelande.

De 330 lägenheterna i Annedal byggs på en gammal industritomt bredvid det nya bostadsområde som kommer vara platsen för en bostadsutställning i augusti i år. På Södermalm omvandlar och river Stockholmshem delar av den tidigare ägaren Locums gamla lokaler och ett hotellhem för att skapa ett nytt bostadskvarter med 200 hyresrätter. Kvarteret Grimman, omsluts av Wollmar Yxkullsgatan, Timmermansgatan och Maria Prästgårdsgata.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I Västertorp byggs ett korttidsboende för familjer, ungdomar och ensamstående vuxna med särskilda behov och ska drivas av Stiftelsen Hotellhem i Stockholm. Samtliga lägenheter i Annedal och på Södermalm kommer att hyras ut via Stockholms stads bostadsförmedling. De 270 lägenheterna i Västertorp förmedlas genom SHIS.

Annons
Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.