Annons

Störande hyresgäst tvingas flytta

Norrköping Upprepade fester och bråk i kvinnans lägenhet blev till sist för mycket för grannarna. Nu blir hyresgästen i Norrköping av med sin bostad.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyresnämnden vid Norrköpings tingsrätt anser att kvinnan ska vräkas.

Kvinnan hyr en lägenhet av Hyresbostäder i centrala Norrköping sedan en längre tid tillbaka. Men de senaste två åren har varit allt annat än lugna i hyreshuset, i alla fall enligt hennes grannar. Hyresbostäder har fått ta mot ett större antal klagomål om störningar från hennes lägenhet. Det har handlat om högljudda skrik, bråk och spritfester sent in på nätterna.

Men varningsbrev och samtal med kvinnan har inte hjälpt, klagomålen har fortsatt strömma in. I somras fick hyresvärden nog och sade upp kontraktet. Förutom störningarna hade kvinnan även betalat hyran försent vid ett flertal tillfällen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När hyresnämnden prövade fallet vittnade en av grannarna att störningarna inträffar dag som natt och det är inte ovanligt att störningarna pågår flera dagar i sträck. Kvinnan ifrågasätter däremot grannarnas version. Enligt henne kan det ha varit vissa störningar när hon har haft besök, men inte så pass stora som grannarna hävdar.

Annons

Men hyresnämnden går på grannarna och hyresvärdens linje och anser att kvinnan allvarligt har misskött sina förpliktelser som hyresgäst genom störningarna och de försenade hyresbetalningarna. Kvinnan tvingas nu flytta från sin lägenhet, men planerar att överklaga nämndens beslut till hovrätten.

Annons
Läs också Lägenheten var fylld med skräp – nu krävs hyresgästen på 120 000 kronor Bastubadare förlorar bostaden efter grannarnas klagomål Hem & Hyra granskar: Så mycket miljögift finns i dricksvattnet Äldreboendet som ingen ville ha Nyborgska huset: Från nazinäste till strulbostad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.