HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stort intresse för dyr renovering

Södertälje Telge Bostäder räknade med att 20 procent skulle välja det dyraste upprustningsalternativet när de renoverar i Fornhöjden. I stället blev det 60 procent och då sprack kalkylen.

Telge Bostäder har påbörjat första etappen av upprustningen i området  i Fornhöjden, med renovering av 180 lägenheter och nya tvättstugor.

– Även om kalkylen sprack med några miljoner kronor är vi jätteglada, vi får ju nästan ett nytt hus som håller länge. Men vi blev jätteförvånade över det stora intresset, säger Eva Nyberg, vd Telge Bostäder.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

Kommer ni att ta ut den ökade kostnaden på hyresgästerna?

– Nej, det finns ju en överenskommelse mellan oss och Hyresgästföreningen hur hög höjningen  ska bli så det går inte att ändra. Men det kommer att leda till att vår avkastning blir lägre, säger hon.

Vet du varför så många valde det dyraste upprustningsalternativet?

Läs ocksåTio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nyttKonflikten om hyrorna på Pennygången ledde till att Hyresgästföreningen utvecklade nya metoder, säger Kim Weinehammar och Pedram Kouchakpour.

– Det är väldigt låg omflyttning i området så jag tror folk trivs och att de prioriterar sitt boende helt enkelt. Många har nog inte sommarhus och så utan tycker det är värt att satsa lite extra på sitt hem, säger hon

Höjningen för en trea på 68 kvadrat blir 1 430 kronor i månaden för de 60 procent som valde det dyraste upprustningsalternativ. De får utöver grundrenovering helrenoverat kök, nya tapeter och nymålat i hela lägenheten.  Höjningen för alternativ ett blir 1 178 kronor i månaden och då ingår grundrenovering och byte av köksluckor och arbetsbänkar. De 20 procent som valde basalternativet får en höjning med 1 158 kronor i månaden.

Läs också Slaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det sen Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.