Annons

Stort intresse för nya solcellsparken i Östersund

Östersund En av landets största solcellsparker kommer byggas i Östersund. Om två veckor börjar man monteringen, och intresset att köpa andelar har varit stort – det kan bli utsålt den här veckan.
Foto: Jämtkraft
Bakom Östersunds arena vid E14 byggs en av landets största solcellsparker.

Försäljningen av andelar till solcellsparken i Östersund gick över förväntan, därför valde Jämtkraft att släppa på sina egna andelar för att kunna sälja fler till privatpersoner och företag.
– Vi har nog fått draghjälp tack vare ”Greta-effekten”. Människor är mer öppna för att tänka hållbart så det ligger rätt i tiden att ta emot ett sånt här erbjudande. Det blir hållbart men bekvämt, säger Caroline Hildahl, projektledare på Jämtkraft.

Det är Jämtkraft i samarbete med Östersundshem som bygger den sex hektar stora solcellsparken vid E14 bakom Östersunds arena. Det blir även Jämtkrafts första storskaliga solparksprojekt. När parken är fullt utbyggd ska solcellsparken kunna täcka elbehovet för motsvarande 1 000 lägenheter under ett år.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Östersundshem äger halva parken, och från början var tanken att Jämtkraft skulle behålla en fjärdedel för att kunna sälja den sista till de som var intresserade. Men eftersom målet om att sälja 7 500 andelar nåddes redan i juli så släppte Jämtkraft fler andelar till försäljning. Antalet landade därför på 10 000 andelar till de som var intresserade, av de fulltaliga 30 000.

Annons

– Vi har sålt mellan 9 000 och 9 500 enligt senaste uppdateringen, så de lär nog ta slut den här veckan, säger Caroline Hildahl.

I december planerar man att överlåta anläggningen till de som har investerat i solcellsparken. Och trots att det är årets mörkaste månad så ser Caroline Hildahl positivt på att projektet är i full gång eftersom det är en långsiktig investering.

Annons
Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

– Det känns fantastiskt. Det är jätteroligt att se utvecklingen som sker nu från dag till dag, det känns att det är på riktigt, säger Caroline Hildahl.

Läs också Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Kindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp Läsarna ingrep när värden svek – nu slipper Britt-Marie släpa tvätt Åtta hyreshus i Luleå förses med solceller

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.