Annons

Straffavgift för Tomas Ledin

Uppsala Tomas Ledins bolag Acasso fastigheter ska betala 50 000 kronor i straffavgift för att de saknat bygglov på bostäder i källarplanet.Huset är nu ombyggt för att lägenheterna ska vara lagliga.

Hem & Hyra har tidigare avslöjat att ett hus i centrala Uppsala saknat bygglov för sex lägenheter i källarplanet. Utförandet av lägenheterna följde inte gällande bygglagstiftning eftersom ljusinsläppet var för litet.

Nu har huset byggts om. Den asfalterade gården har schaktats ut ytterligare och fönstren har bytts ut för att se till att det blir tillräckligt ljust i hemmen.
– De har breddat ljusgården och satt in större och bättre fönster. I och med att de gjort trappor ner i ljusgårdarna vid fönstren ökar ljusinsläppet och det blir lättare att utrymma lägenheterna, säger Christina Gortcheva, bygglovschef i Uppsala.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Byggnadsnämnden på Uppsala kommun kräver nu bolaget, som ägs av artiste Tomas Ledin på en byggnadsavgift på 24 000 kronor och en tilläggsavgift på 50 000 för att bygglovet inte fanns, och har i samband med det lovat att godkänna bygglovet i efterhand.

Hem & Hyra har sökt företrädare för Acasso fastigheter utan framgång.

Annons
Läs också Gränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande" De flyr missionshuset i Fritsla - "Lyhört, bullrigt och kallt" Granne överklagade bryggeri – fick rätt Värd kapade hyresgästens plank SKL: 160 000 bostäder kan byggas enligt existerande planer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.