HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Strandad hyresförhandling i Bjärnum

Hässleholm Fastighets AB Trianon har frånträtt förhandlingen om årets hyror med Hyresgästföreningen på Kroppedammsgatan 25 i Bjärnum. Orsaken är att parterna inte kommit överens om innebörden i de reparationskrav som fastighetsägaren skulle ha uppfyllt under 2006.

​Det hela började inför hyresförhandlingen år 2005. Fastighets AB Trianon fick ett antal reparationskrav som skulle vara åtgärdat mellan 2005 och 2006. Bland annat skulle fönster målas om och gångar asfalteras. Enligt Hyresgästförningens förhandlare Ingemar Eriksson har fönster målats om utvändigt men inte i mitten och på insidan. Inte heller asfalteringen är gjord på ett tillfredställande sätt.

– Vår överenskommelse var att allt skulle vara åtgärdat under 2006 och det har inte fastighetsbolaget gjort. Därför har vi inte gått med på en hyreshöjning, säger Ingemar Eriksson.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen
Fastighets AB Trianons vd Olof Andersson håller inte med och frånträder därför hyresförhandlingen.

– Jag tycker det är dålig stil att Hyresgästföreningen inte håller sig till det avtal vi kommit överens om. Vi har målat om alla fönster utvändigt. I avtalet ingick inte att måla fönster invändigt och i mitten, så har jag uppfattat det, säger Olof Andersson.

Eftersom fastighetsägaren frånträtt förhandlingen med Hyresgästföreningen kommer fastighetsägaren förhandla enskilt med varje hyresgäst. Den första juli höjs hyran med 59 kronor respektive 97 kronor beroende på lägenhetsstorlek.

Fakta: Fakta

När hyresvärden frånträtt en hyresförhandling kan hyresvärden förhandla hyran direkt med hyresgästen.

Det kan gå till på så sätt att en hyresavi med den nya hyran skickas ut. Om du som hyresgäst betalar det nya beloppet betyder det att du accepterar det nya hyresavtalet.

Om du däremot motsätter dig hyreshöjningen ska du fortsätta att betala den gamla hyran.

För mer information kontakta Hyresgästföreningen.

 

Läs också Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.